Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A SADA VLADA

Ministar Bošnjaković komentirao moguće izručenje, žalbe i usporavanje procesa u slučaju Mamića

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
22.05.2019.
u 17:43

Radi se o djelima vezanima uz organizirani kriminalitet- komentirao je ministar Bošnjaković

HRT-ova emisija "A sada vlada" ugostila je ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića koji je pričao o o drugoj optužnici protiv Zdravka Mamića, konkretno o mogućem izručenju, žalbama i usporavanju procesa.

- Nakon što je potvrđena optužnica, očekujemo da Županijski sud u Osijeku dostavi dokumentaciju, to ćemo sve analizirati te ćemo uputiti tijelima BiH zamolnicu da nam izruče Zdravka Mamića. Potom će tijela u BiH, a na kraju i ministar pravde BiH, donijeti odluku. Radi se o kaznenim djelima za koje je propisano da ćemo izručivati svoje državljane, a Zdravko Mamić je i državljanin RH te državljanin BiH. Radi se o djelima vezanima uz organizirani kriminalitet- komentirao je ministar Bošnjaković dodajući kako u ugovoru s BiH stoji da će izručivati za ta djela. Dokumenti, kaže, još nisu stigli u Ministarstvo, ali kada dođu, u najkraćem mogućem roku će sve uputiti BiH. 

Ministar je komentirao i mogućnost usporavanja cijelog procesa i mogućnost žalbe rekavši da postoji institut žalbe o kojoj će odlučivati sudovi te sve na kraju dolazi do ministra. Dodao je da je on je u konačnoj odluci autonoman, što znači da ima moć odlučiti onako kako smatra da je najbolje.  kada bi se moglo znati hoće li Mamić biti izručen ili ne, ministar nije želio komentirati.

Komentara 5

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
18:24 22.05.2019.

mamiću,vrati se!

ST
Stipan
18:28 22.05.2019.

Što ne dođe ? Gdje su mu sad muda.

GL
glištun
20:06 22.05.2019.

Sad kad si ostario i oćelavio ni zatvor više nije nešto tako strašno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije