Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o dvojezičnosti

Ministar Bauk: Država neće skrivajući se provoditi zakone

branitelji, Markov trg (1)
Patrik Macek/PIXSELL
15.01.2013.
u 15:05

Kada se to bude radilo bit će te obaviješteni i pozvani. Ne mora se oko toga nikakva dodatna tenzija stvarati, kratko je rekao Bauk

Dvojezična tabla, sa ćiriličnim natpisom, ipak nije postavljena na zgradu Državne uprave u Vukovaru kako je najavljivao dio branitelja i neki od članova Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Ministar uprave u Vladi RH Arsen Bauk rekao je da nema potrebe očekivati da država zakone provodi skrivajući se.

– Kada se to bude radilo bit će te obaviješteni i pozvani. Ne mora se oko toga nikakva dodatna tenzija stvarati - kratko je rekao Bauk. Dodao je i da se zakoni moraju provoditi, ali i da se oni mogu mjenjati te da je za takve inicijative mjesto Hrvatski Sabor. Upitan postoji li mogućnost da se određeni dijelovi grada i institucije, poput Ovčare ili Memorijalnog groblja, izuzmu iz provođenja zakona ministar je rekao je da to u skladu sa zakonom, ali da se za detaljnije informacije mora poslati pismeni upit. Ne želeći davati nikakve procjene rekao je da će se Ustavni zakon, odnosno, postavljanje dvojezičnih tabla u Vukovaru, provesti u primjerenom roku.

Predsjednik Zajedničkog vijeća općina (ZVO) i saborski zastupnik Dragan Crnogorac rekao je da sprsko pismo i ćirilica nisu nastali na mržnji nego prema ljubavi te da je to pismo jedinstveno i da će ga Srbi i dalje čuvati. Dodao je da se zna tko je odgovoran za provođenje zakona kao i da on poštuje zakon, a da to očekuje i od drugih. – Ne želim nikakve incidente, ali ih se i ne bojim. Vjerojatno oni tko ih spominju da ih i priželjkuju radi nekih političkih razloga, rekao je Crnogorac. U Vukovaru je danas bila i Vesna Škare Ožbolt, počasna građanka i osoba koja je provodila Mirnu reintegraciju, napomenuvši da je zakon zakon ali i da trenutno nije vrijeme za njegovo provođenje, misleći na uvođenje ćirilice, u Vukovaru. Objasnila je to još uvijek svježim ratnim ranama, stradanjima, razaranjima kao i činjenicom da još uvijek mnogi Vukovarci nisu pronađeni.

>>VIDEO Branitelji poručili: Vukovar nikada neće biti BYKOBAP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije