Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADIT ĆE SE NA PLURALIZMU
Povratak na članak

Ministar Barišić govorio o reformi obrazovanja: 'Ona uopće nije zaustavljena, prvi korak u nastavku je donošenje akcijskog plana'

Bitno je napomenuti kako Akcijski plan koji je donesen prije nešto više od godinu dana sadrži prilično kratke rokove provedbe, kazao je Barišić.

Komentari 3

VL
vlatx
11:43 28.12.2016.

Sve to natezanje i pametovanje prilično dugo traje. Treba djelovati odmah a ne upropaštavati trenutne generacije. Relativno lako i brzo se u postojeće predmete može uvesti informatiku i osobne financije kao dopuna ili izmjena trenutnog plana i programa a što je za daljnji život djece prijeko potrebno. Isto tako dodatni sati stranog jezika nebi bili na odmet. To je ono što će im sigurno trebati u životu. Od puno pričanja i filozofiranja nema nitko koristi osim onih samih koji osmišljaju planove i programe jer godine idu a plaća im je sigurna. Naravno da rokovi trebaju biti kratki jer se već odavno trebalo sve promijeniti.

VL
Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
15:18 28.12.2016.

Kurikularna reforma zaustavljena je političkom voljom nove vladajuće većine, a ove priče o temeljnom načelu uključivosti svih dionika, djelovanju znatno više na pluralizmu i uvažavanju različitosti samo je nastavak uvođenja obrazovanja temeljenog na katoličkim osnovama. Kada ministar plagijator govori o 'moralnoj svijesti' onda se mogu samo zapitati: tko je ugasio svijetlo?

VL
ME
Meter
15:30 28.12.2016.

Niti hoće, niti znaju

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.