Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEZONA 2009. Znatno se pojačava promidžba i u Srbiji, BiH, Makedoniji i Rumunjskoj

Ministar Bajs zove Srbe na Jadran

17.12.2008.
u 19:31

U 2009. godini u krug poželjnijih gostiju Hrvatske ući će i Srbi, Makedonci, Rumunji... Iako posjet iz tih zemalja posljednjih godina natprosječno raste, po stopama od 15 do 45 i više posto, turističke vlasti dosad se nisu previše obazirale na to.

Istodobno Grčka i Turska, recimo, nisu oklijevale i ugošćivale su po sezoni samo iz Srbije stotine tisuća turista.

Kriza se razmahuje, pa se i Hrvatska okreće prema novim gostima. Spomenute zemlje pak imaju turistički potencijal od barem milijun putnika.

Kako bilo, Srbija, Makedonija, BiH, Rumunjska i Ukrajina našle su se na popisu posebnog povjerenstva ministra Damira Bajsa, među dvadesetak zemalja koje će se dogodine pojačano promidžbeno obrađivati.

Za oglasnu kampanju u tih je pet zemalja namijenjeno 1,4 od ukupno nešto više od 20 milijuna kuna. Mjerodavni ne govore kakvom se rezultatu nadaju, ali posjet bi iz tih zemalja, za razliku od drugih, odakle se u najboljem slučaju očekuje stagnacija, i dalje mogao rasti. Čak i dvoznamenkastim stopama.

To je moguće ne zato što gospodarske teškoće zaobilaze te zemlje, već stoga što su tamošnji turistički potencijali još uvijek znatno iznad sadašnjih brojki.

– Dio promidžbe u tim je zemljama već odrađen nedavnim prezentacijama u povodu skorašnjeg Svjetskog rukometnog prvenstva, što znači da je i dobar dio od 1,4 milijuna potrošen. No, bit će još aktivnosti – kaže Želimir Kramarić, pomoćnik ministra turizma.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije