Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne morate biti dijete

Najveće igralište na svijetu ima čak 800 m2. Zadivit će i najzahtjevnije

Mini Rusija
Foto: Youtube Screenshot
1/8
21.03.2014.
u 18:41

Ovaj mikrokozmos najveće je igralište na svijetu. Ima sve što se od suvremene države može očekivati – razvijene prometnice, urbanizirane krajeve i područja divlje prirode pa i ljude koji se griju pokraj logorske vatre, hrane kokoši u svojim dvorištima...

Zamislite smanjivanje jedne osmine svijeta na samo 800 četvornih metara. Upravo to učinila je skupina dizajnera kreiravši ''Mini Rusiju'', najveće igralište na svijetu.

– Željeli smo prikazati svijet i život onakvim kakav je u stvarnosti – povjerio je jedan od kreatora RT-u. Njegova vizija ima sve što se od suvremene države može očekivati – razvijene prometnice, željezničku mrežu, urbanizirane krajeve i područja divlje prirode pa i ljude koji se griju pokraj logorske vatre, hrane kokoši u svojim dvorištima, oživljavaju unesrećene nakon sudara...

Kao u filmu Trumanov show, kreatori nadgledaju svoj mikrokozmos 24-sata dnevno, a zahvaljujući promotivnoj snimci, koja je ovih dana osvanula na YouTubeu, u minijaturama mogu uživati gledatelji diljem svijeta.

>>Otkrivena maketa grada Zagreba na uglu Cesarčeve i Bakačeve

Foto: Youtube Screenshot

Komentara 1

Avatar tajar
tajar
19:01 21.03.2014.

Podsjeća na Potemkina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije