Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRAZILI POTPORU PRITVORENIM KOLEGAMA

Mimohod 4000 branitelja za suborce u Remetincu

branitelji
Goran Jakuš/PIXSELL
26.12.2009.
u 13:58

"Tim dečkima nije mjesto u zatvoru, trebali su ih pustiti da se brane sa slobode jer oni ne bi utjecali na svjedoke, " izjavio je Marko Lukić, prvi zapovjednik ATJ Lučko sudjelujući u mimohodu.

Zagrebačkim ulicama danas je u mimohodu potpore prošetalo oko 4000 zagrebačkih branitelja pripadnika ATJ Lučko i specijalne policije iz Domovinskog rata u znak potpore svojim uhićenim suborcima Željku Sačiću i još četvoriti specijalaca.

Oni se trenutačno nalaze u remetinečkom zatvoru pod sumnjom da su počinili ratni zločin u selu Grubori nakon operacije "Oluja."

"Tim dečkima nije mjesto u zatvoru, trebali su ih pustiti da se brane sa slobode jer oni ne bi utjecali na svjedoke, " izjavio je Marko Lukić, prvi zapovjednik  ATJ Lučko sudjelujući u mimohodu.

Iznenađeni su kažu tim događajima i smatraju da je to još jedan način na koji se obezvrjeđuje njihovo sudjelovanje i doprinos u Domovinskom ratu. Branitelji ne pristaju na konstrukcije da je Hrvatska nastala u udruženom zločinačkom pothvatu, genocidu i ratnom zločinu.

Upravo iz tih razloga odlučili su se na ovaj mimohod koji su započeli u Novom Zagrebu ispred zgrade Ine te su se u šetnji koja je trajala sat i pol vremena, preko zagrebačke Vukovarske i Miramarse ulice, te preko Trga bana Jelačića na kojem su dobili veliki aplauz došli ispred Katedrale te se pomolili svi zajedno za svoje prijatelje i suborce.

Cijelim putem sudionicima mimohoda pristupali su i građani, a mnogi su ih u hodu pozdravljali i pljeskali.

 

Komentara 240

GA
garderp
21:33 26.12.2009.

Da smo ovoliko imali branitelja, oslobodili bismo i Iran, tj. Perziju, povjesnu hrvatsku zemlju !

OB
-obrisani-
00:00 27.12.2009.

Nevjerojatni su ovi tuđmanovci, neka vesela družina. Ali, srećom, dijele ih tek sati od potpunog otriježnjenja........

DU
Deleted user
16:23 26.12.2009.

rakuncek...nesto te bili voza?....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije