Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi partner

Mimica: Trebamo vratiti povjerenje potrošača u tržište

mimica
Američka gospodarska komora u Hrvatskoj
26.09.2013.
u 15:59

Mimica je naglasio da je Hrvatska provela mnoge reforme kako bi postigla članstvo u Europskoj uniji te da je u tom procesu imala snažnu podršku transatlantskog partnera

Američka gospodarska komora u Hrvatskoj i Američka gospodarska komora pri EU, organizirale su primanje u čast nedavnog pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. Glavni govor je održao povjerenik Europske komisije za zaštitu potrošača, Neven Mimica. Događanje je okupilo brojne međunarodne tvrtke prisutne u Europi, hrvatske zastupnike pri Europskom parlamentu te diplomatsku misiju Hrvatske u Brusselsu.

Mimica je naglasio da je Hrvatska provela mnoge reforme kako bi postigla članstvo u Europskoj uniji te da je u tom procesu imala snažnu podršku transatlantskog partnera, koja nikad nije prestala.

 - Hrvatska je vrlo zahvalna Americi te vjeruje da ova suradnja može biti samo još bolja u predstojećim godinama, rekao je Mimica koji se osvrnuo i na Transatlantski sporazum o trgovini i investicijama (TTIP) koji ima veliko značenje za sve uključene strane te istaknuo kako će nakon završetka pregovora to biti najveći gospodarski sporazum ikad dogovoren.

 - Kao povjerenik za zaštitu potrošača svjestan sam velikog značaja ovog transatlantskog sporazuma, osobito u održavanju zdravstvenih i sigurnosnih standarda. Na stroga pravila sigurnosti se ponekad gleda kao na teret, ali mislim kako je to pogrešno. Trebamo vratiti povjerenje potrošača u tržište i na taj način potaknuti potražnju potrošača, te također lakše prevladati prepreke u transatlantskoj trgovini. Potrošače bi trebali smatrati pokretačkom silom za tržišno natjecanje, inovacije i rast. Visoki standardi za zaštitu potrošača stoga ne predstavljaju ni teret ni luksuz, rekao je Mimica.

>> Mimica: 'Presuda osnažuje pravo potrošača na cjelovite informacije'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije