Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagađanja

Mimica se u Bruxellesu priprema za mjesto povjerenika u EK?

'12.01.2012., Zadar - Gradjani Zadra imali su priliku poslusati predavanje o Europskoj uniji na kojem su izlagali Neven Mimica, Ingrid Anticevic Marinovic i Nikola Turcinov. Photo: Filip Brala/PIXSELL
'Filip Brala/PIXSELL'
17.04.2012.
u 09:00

Drugi razlog, smatra jedan visoki državni dužnosnik, mogla bi biti brodogradilišta koja su gorući problem u izvješću o monitoringu

Pripreme za dužnost hrvatskog povjerenika u Europskoj komisiji ili brodogradilišta razlozi su za, špekulira se među diplomatima, današnji odlazak potpredsjednika Vlade Nevena Mimice u Bruxelles.

Navodi da odlazi samo razgovarati o monitoringu, odnosno izvješću koje će Komisija objaviti 24. travnja, nije im dovoljan da se objasni zašto u Bruxelles ide tako visoki državni dužnosnik.

– Govori se da će Mimica biti hrvatski povjerenik u EK nakon što Hrvatska postane punopravna članica pa se očekuje da odlazi s vremena na vrijeme u Bruxelles. Treba se uhodavati, upoznati ljude, uspostaviti bolje kontakte s budućim kolegama. Da, zajednički pregled izvješća o monitoringu je idealna prilika za to, odnosno za razgovor i za produbljivanje komunikaciju među budućim suradnicima – kaže nam jedan diplomat.

No, ne isključuje ni mogućnost da se, tjedan dana prije objave izvješća o monitoringu, želi pripremiti ili upozoriti Hrvatsku na neki osjetljiv problem, posebice oko brodogradilišta, jer je sada apsolutno krajnji rok za bilo kakvu intervenciju.

– Brodogradilišta su zaista gorući problem za Hrvatsku i u izvješću o monitoringu bit će takvima i predstavljena – dodaje.

EK je napokon zadovoljna što se Vlada konzultirala s njima i što je poslala posljednji prijedlog izmjena Zakona o sprječavanju sukoba interesa u Bruxelles, tako da rak-rana ostaju škverovi. Njihov bankrot, koji nije isključen, svjesni su i u EK, vrlo je osjetljivo političko i socijalno pitanje. (sve/VLM)

Komentara 8

BS
bstrabi2
10:02 17.04.2012.

Kolko Mimica zna jezika?Ove jezike koje on zna .To netraže u uniji.Zna srpski,ruski i bosanski,a to oni tamo neznaju.Ne šaljite ljude u Brisel podobne,nego sposobne...

KL
klokan13
12:55 17.04.2012.

17.04.2012. u 10:02h bstrabi2 je napisao/la: Kolko Mimica zna jezika?Ove jezike koje on zna .To netraže u uniji.Zna srpski,ruski i bosanski,a to oni tamo neznaju.Ne šaljite ljude u Brisel podobne,nego sposobne.. *********************************** Ako je to točno, koji je qrac radio u EU svih ovih godina. Zar nije mogao naučiti engl.

DU
Dudek
09:59 17.04.2012.

Jeli to vic godine?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije