Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži povrat imovine

Miloševićeva udovica tuži Srbiju zbog oduzete vile na Dedinju?

Mirjana Marković
Arhiva VL
06.01.2014.
u 15:17

Mirjana Marković, koja sa sinom Markom nakon bijega iz Srbije uživa politički azil u Rusiji, najavljuje da će, kako tvrdi njen prijatelj, tužiti državu Srbiju sudu za ljudska prava u Strasbourgu, jer joj je oduzeto pravo nad kućom koju je pokojni suprug, srpski diktator, kupio za 5000 njemačkih maraka na vrhuncu svoje moći

Udovica Slobodana Miloševića, Mirjana Marković, koja je sa sinom Markom pobjegla iz Srbije u Rusiju, gdje je dobila politički azil, najavljuje da će tužiti Srbiju zbog oduzimanja vile na Dedinju koju je Milošević kupio, navodno za 5000 njemačkih maraka, u vrijeme svoje najveće moći, javlja beogradski Blic.

Prijatelj Mirjane Marković Dragan Hadži Antić je tom dnevniku rekao i da će Miloševićevi nasljednici prvo pokušati iscrpiti sve pravne mogućnosti u Srbiji, kako bi povratili vilu koju im je država nedavno oduzela, a ako im to ne uspije žalit će se sudu u Strasbourgu.

- Odvjetnici Mire Marković prvo će zatražiti reviziju postupka, a imaju pravo i na ustavnu žalbu. Ukoliko to ne prođe, budite sigurni da će članovi obitelji Milošević ići do Strasbourga. Oduzimanje njihove kuće je klasična odmazda države - drži Dragan Hadži Antić. Mediji u Srbiji podsjećaju kako je Prizivni sud u Beogradu prije nekoliko dana pravomoćnom presudom oduzeo pravo vlasništva nad kućom u Užičkoj 34 od nasljednika bivšeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića, budući da je utvrđeno da je država Srbija vlasnik te nekretnine.

Tom odlukom, koja je donešena nakon glavne rasprave pred Prizivnim sudom, pravomoćno je okončan sedmogodišnji spor između države Srbije i Miloševićevih nasljednika - sina i kćeri Marka i Marije i udovice Mirjane Marković.

Dragan Hadži Antić, kao dokazani prijatelj obitelji Milošević, dosad je više puta, u ime Mirjane Marković, podnosio zahtjev za predsjedničku mirovinu koju bi uživala njegova udovica.
- Mirjana Marković, kao supruga bivšeg predsjednika Srbije, koji nije osuđen ni pred jednim sudom, ima pravo na to. Možete je ne voljeti ali joj to pravo pripada. Zadnji put zahtjev smo podnijeli prije dvije godine, ali odgovor nismo dobili - žali se Dragan Hadži Antić.

Komentara 9

DO
dotoresa
19:33 06.01.2014.

Ne daju komunjare ono čega su se dočepali-kupiti viletinu na Dedinju za 5.000 DM-pa to je stvarno smijurija.

IS
istri
16:45 07.01.2014.

ko ti je kriv,sto nisi hrvatica i zivis u hrvatskoj, tu ti nebi nista uzeli, koji dan ispitivanja par dana u remetincu gdje bi zivila ko u svoj dom ,i tu bi se zavrsila prica.

IS
istri
19:54 07.01.2014.

oni za 5.000 d.m. nasi za 1 kunu. ima razlike?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije