Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osuđen u londonu

Miloševićev i Sadamov odvjetnik je prevarant koji nije ni upisao pravo

'Lawyer Giovanni Di Stefano arrives at Southwark Crown Court in London January 29, 2013.                 REUTERS/Suzanne Plunkett (BRITAIN - Tags: CRIME LAW SOCIETY)'
Reuters/Pixsell
29.03.2013.
u 08:42

Vjerujući da je Milošević izabrao vrhunskog odvjetnika, Di Stefanu se obratio cijeli niz diktatora, 
od Sadama do Mugabea

Odvjetnik kojemu je Slobodan Milošević u ruke predao svoju sudbinu dok se nalazio u pritvoru Haaškog suda ne samo da nije bio vrhunski pravnik već s pravom nikada nije imao nikakve veze! Giovanni Di Stefano, \"đavolji odvjetnik\" koji je tijekom svoje karijere, osim Miloševića, branio i Sadama Huseina, osuđen je jučer u Londonu jer je dokazano da nikada nije ni upisao pravni fakultet, a kamoli ga završio.

Sustav upoznao u zatvoru

Tijekom suđenja ovom \"odvjetniku\" otkrilo se još niz zanimljivih detalja. Di Stefano nije imao pravne kvalifikacije, ali ne može se poreći da je poznavao pravosudni i kazneni sustav, i to iznutra. Naime, tijekom sedamdesetih godina odslužio je ukupno osam i pol godina zatvora u Irskoj i Velikoj Britaniji, i to zbog potpuno iste prevare zbog koje je jučer osuđen na novih 14 godina iza rešetaka. Predstavljao se kao odvjetnik i lakovjernim klijentima uzimao novac za obranu pred sudom.

– Radi se o jednom od najsposobnijih prevaranata u povijesti, ustvrdio je sud u Londonu, koji mu je jučer zapečatio karijeru. Procvat Di Stefanova uspona u pravosudnim vodama dogodio se devedesetih godina kada je na Novom Zelandu, predstavljajući se kao odvjetnik iz Britanije, uspješno dobio nekoliko slučajeva za račun jedne tvrtke s Beverly Hillsa. Odmah potom 1992. preselio se u Beograd gdje je stekao veliko Miloševićevo, ali i Arkanovo povjerenje. Talijansko-britanski \"odvjetnik\" toliko se uvukao pod kožu ovim zločincima da ga je Arkan imenovao generalom svoje garde iako Di Stefano nikada nije uzeo pušku u ruke. Milošević ga je, uvjeren da prijateljuje s vrhunskim odvjetnikom, imenovao braniteljem pa je njegove usluge zatražio i kada je isporučen Haagu.

Klijenti osuđeni na smrt

Vjerujući da je Milošević zasigurno izabrao dobrog pravnog stručnjaka, Di Stefanu se uskoro počeli obraćati i drugi diktatori diljem svijeta koji su poželjeli da ih upravo ovaj odvjetnik brani u sporovima. Tako je branio i Sadama Huseina, Tarika Aziza, Kemijskog Alija u Iraku, a svi su oni osuđeni na smrt.

– Branio bih i samog vraga ako treba, i on ima pravo na pošteno suđenje – tvrdio je Di Stefano, za kojeg se u tome trenutku nije sumnjalo da je najobičniji varalica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije