Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritike iz oporbe

Milošević: Na temelju čega se Vlada hvali, pa sve je u padu!

milosevic (1)
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
02.08.2013.
u 13:41

Milošević je istaknuo i da će Hrvatska biti jedina zemlja koja u pet godina nije dostigla gospodarski rast.

Vladina gospodarska politika naišla je na oštre napade iz HDZ-a. Najglasniji bio je Domagoj Ivan Milošević koji se pitao kako to da se zadnjih dana u Vladi ohrabruju i hvale uspjesima kada nam industrijska proizvodnja bilježi pad i to za 1,5 posto.

Upozorio je i na pad zaposlenosti, ali i izvoza te pad plaća. Istaknuo je i kako će Hrvatska biti jedina zemlja koja u pet godina nije dostigla gospodarski rast.

– Ako nam toliko dobro ide, čemu onda rasprodaja državne imovine. Ministar Grčić se hvali da vidi oporavak u građevinarstvu, a ono je ove godine potonulo za 8,6 posto – poručio je Milošević te od Vlade zatražio da objavi studiju isplativosti monetizacije cesta.

U HDZ-u nisu zadovoljni ni povlačenjem novca iz EU fondova, a nabrojali su i ključne zamjerke Europske komisije na rad ove Vlade. Kako je pojasnila HDZ-ova Ivana Maletić, u EK nam najviše zamjeraju na nedostatku administrativnih kadrova, na nedovoljnoj koordinaciji među ministarstvima, na malom broju pripremljenih projekata te prekompliciranoj proceduri za provođenje EU projekata. Na svojoj tiskovnoj konferenciji obrušili su se i na ministra zdravlja Rajka Ostojića. Zamjeraju mu još dulje liste čekanja, smanjenje limita za zdravstvo, smanjenje cijene rada... Tvrde da je zdravstveni sustav pred kolapsom i da nisu sigurni da ministar Ostojić ima snage riješiti sve nagomilane probleme u zdravstvu.

>> Oporba u Saboru: Hrvatsko zdravstvo je na koljenima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije