Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
londonski times:

Milošević je najviše kriv za rat, a krvoproliće je bilo njegov ručni rad

\'Former president of Yugoslavia Slobodan Milosevic appears for the court of the International Crime Tribunal in The Hague, October 29, 2001. Milosevic made his third appearance at the United Nations
Reuters/Pixsell
20.11.2012.
u 08:48

Milošević je bio opsjednut nemilosrdnim i fanatičnim ciljem stvaranja etnički čiste velike Srbije, piše londonski list

Tijekom rata u Jugoslaviji sve su strane činile zločine, ali najodgovorniji za te zločine bio je Slobodan Milošević. Piše tako londonski "Times" osvrćući se na presudu Haaškoga suda kojom su hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač oslobođeni svih optužbi za ratne zločine.

Hrvatski građani srpske nacionalnosti zaista su bili žrtve, ali ispravan odgovor vlade Srbije bi trebao biti prihvaćanje presude suda kao konačne riječi o sukobu i priznavanje da korijeni raspada Jugoslavije leže u odlukama donesenim u Beogradu, piše Times.

– Milošević je bio opsjednut nemilosrdnim i fanatičnim ciljem stvaranja etnički čiste velike Srbije – pišu i podsjećaju da su hrvatske snage u kolovozu 1995. godine izvele operaciju Oluja tijekom koje je 200.000 Srba pobjeglo ili bilo protjerano iz svojih domova, a 150 ih je ubijeno.

To su bili zločini i sud UN-a nije to doveo u pitanje, a oslobađanje hrvatskih generala počivalo je na procjeni da protjerivanje Srba nije bilo rezultat zločinačkog udruživanja. Times piše i da se operacija Oluja pokazala ključnom u zaustavljanu Miloševića i spašavanju Bosne i Hercegovine.

Krvoproliće je bilo ručni rad Miloševića, piše Times i zaključuje da pomirenje, koje je sada ključno, ovisi o točnom prepričavanju povijesti.

>> Oslobađanje generala neće povećati šanse u tužbi za genocid

Komentara 193

VI
vicy3011
09:13 20.11.2012.

je li moguće,englezi okrivljuju srbe

TV
tiha voda
09:25 20.11.2012.

Kasna spoznaja, izgleda da se više nemogu oči zatvarati pred istinom!

Avatar intimus500
intimus500
09:10 20.11.2012.

Milošević je najviše kriv za rat, a krvoproliće je bilo njegov ručni rad +++ hmmm .. to znači da se on sam sebe na izborima birao i da je histerija koja je vlada srbijom, dijelom Hrvatkse i BiH oko stvaranje v. srbije laž .. jer je on "nekako" nagovorio srbski narod, a koji je izrazito pacifist da čini zločine i napada druge narode ... ma to su priče za malu djecu ... čiste GLUPOSTI!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije