Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imovinsko stanje

Milošević ima 16 stanova, udjele u nekoliko tvrtki, štednju...

\'04.10.2006., Zagreb - Domagoj Ivan Milosevic, glavni izvrsni direktor Pastor Grupe.  Photo: Dalibor Urukalovic/Poslovni dnevnik/PIXSELL\'
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/4
28.01.2011.
u 17:18

Pogled na imovinske kartice novih potpredsjednika Vlade i ministara.

Potpredsjednik Vlade Domagoj Ivan Milošević posjeduje čak 16 stanova, poslovni prostor, a udjele ima u pet tvrtki. Vidljivo je to iz imovinske kartice koju je kao novi član predao Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa. Vidljivo je da je i član HDZ-a, a pristupnicu je potpisao pri imenovanju.

Članstvo u HDZ-u

Neobično je to s obzirom na to da je Vlada, a pogotovo njezini koalicijski partneri, govorila kako je potrebno za potpredsjednika za investicije dovesti osobu koja je stručna i nestranačka.

>>Pogledajte Miloševićevu imovinsku karticu

– Ako sam ušao u HDZ-ovu vladu na poziv premijerke kako bih pomogao i s obzirom na to da su moja stajališta konzervativna i bliska HDZ-u, smatrao sam da je fer i potpisati pristupnicu – objasnio je Milošević.

Prije toga nikada nije bio član nijedne stranke. Milošević je jedini član Vlade koji nikada prije nije radio u vlasti, nego je isključivo bio u privatnom biznisu. Najznačajnija njegova tvrtka je Pastor, koja je lider na području vatrogasnih aparata ne samo u zemlji nego i regiji. No područja rada su mu različita pa, među ostalim, ima i građevinsku tvrtku Sigma s kojom je kao fizička osoba sudjelovao u gradnji 12 stanova koje iznajmljuje, a uz svaki od tih stanova vezana je po jedna garaža.

– Investirao sam s tvrtkom Sigma kao fizička osoba. Novac koji sam uložio u stanove zaradio sam od dobiti tvrtki koje imam, a stanovi su od početka bili namijenjeni za najam. Novac od najma koristim kao koletaralu kod banaka za financiranje pojedinih tvrtki u vlasništvu – kaže Milošević.

Osim u Pastor grupi i Sigma Stanu, udjele ima i u ILifeu, Logističkom središtu i Intermodalnoj logistici. Nadalje, pokretnine su mu vrijedne 460 tisuća kuna, a njegova i suprugina osobna štednja 350 tisuća kuna i 50 tisuća eura, pa ne iznenađuje što su zaposlenice Povjerenstva satima unosile u evidenciju samo njegovu imovinu. I kada se vidi crno na bijelo što sve Kosoričin potpredsjednik posjeduje, tada mu se za plaću može reći da je prava sitnica – samo 18.255,14 kuna, što je s druge strane dvostruko više nego što mu je bila plaća kao predsjednika uprave Pastora. Tamo je mjesečno, kako je prijavio, zarađivao 9100 kuna.

Bez posla s državom?

Zanimljivo je da Pastor puno posluje s državnim tvrtkama, a novi prijedlog zakona o sprječavanju sukoba interesa izričito kaže kako tvrtke u kojima državni dužnosnik ima svoj udjel ne bi više smjele poslovati s institucijom u kojoj je zaposlen. Stoga će se u Saboru tek trebati objasniti vrijedi li to u slučaju Miloševića samo za rad s Vladom i ministarstvima ili i sve tvrtke u kojima je država vlasnik. To nam nisu znali objasniti ni stručnjaci. Nova ministrica financija Martina Dalić ima “samo” dvije nekretnine – stan od 140 kvadrata u Zagrebu i kuću u Petrčanima koja je u vlasništvu njena supruga. Ima i 70 tisuća kuna pokretnina te plaću od 18 tisuća kuna, što je čak tri puta manje od plaće koju je imala kao predsjednica uprave Partner banke.

Komentara 272

OB
-obrisani-
21:49 28.01.2011.

Kaljmeti dobio konkurenciju

PA
patuljčica..
09:37 29.01.2011.

tvrtko3 Bravo! To i ja kažem mojim radnicima - bolje da ja imam nego vi.

MI
miso
21:06 28.01.2011.

Milošević je liječnik - bolesnik. 16 stanova, to nije normalan čovjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije