Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispričao bi se

Milošević: HDZ ne bi uništila čak ni presuda da plati 30 mil. kuna

ivan domagoj milošević (1)
Goran Jakuš/PIXSELL
22.04.2012.
u 15:07

Domagoj Milošević spreman je ispričati se građanima ako postane sljedeći predsjednik HDZ-a, a kaže da u stranci ima mjesta i za Jadranku Kosor.

Gost Aleksandra Stankovića u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 jedan je od kandidata za predsjednika najveće oporbene stranke Domagoj Milošević. Na samom početku emisije voditelja je, s obzirom na Miloševićev relativno kratak politički staž, zanimalo što ga je nagnalo da se kandidira za predsjednika stranke?

Milošević je takvu ambiciju pripisao genima jer je, kako kaže, njegov pradjed bio član Hrvatske stranke prava. - Nemam namjeru kritizirati, želio sam pomoći svojoj stranci i ušao sam u politiku jer mi je iskreno stalo da uđemu u EU, da svi imamo bolje plaće i sigurne poslove - istaknuo je Miošević.

Otkud želja da postanete čelni čovjek HDZ-a nakon sam godinu dana u stranci?

- Čitao sam da je netko za mene rekao da sam arogantan. Tko me zna, zna da nisam takav. Ambiciozan sam, zdravo ambiciozan, HDZ je stranka koja ima golemi potencijal - objasnio je Milošević. Drži je da je HDZ izgubio izbore jer nije pravovremeno i učinkovito odgovorio na ekonomsku krizu u kojoj se zemlja zatekla. Sada je stranka bolje kordinirana i pripremljena za izbore, smatra mladi predsjednički kandidat.

Naći ćemo načina da HDZ vrati novac ako će trebati

Milošević se nije htio previše zadržavati na ''teškim'' pitanjima koji su se ticali crnih fondova, afere s Fimi medijem jer kako kaže, usmjeren je na sadašnjost i budućnost, a ne prošlost.

Ako vam se dogodi da kad postanete predsjednik stranke morate vratiti 30 milijuna kuna?

- Naći ćemo načina da vratimo sredstva. U kordinaciji s našim članovima, s našim ograncima na terenu. Potrebno je u stranku uvesti funkciju direktora koji će biti zadužen za nadgledanje financija - precizirao je Milošević koji je rekao da je spreman osobno se ispričati svim građanima za HDZ-ove malverzacije iz prošlosti ako postane predsjednik.

Cijenim sve kandidati, a ako pobijedim u HDZ-u ima mjesta i za Jadranku Kosor

- Kandidirao sam se zato jer imam tri cilja. Prvi je stvoriti modernu demokršćansku stranku, drugi otvaranje stranke prema članstvu, a treći je vratiti HDZ na čelo države - pojasnio je Milošević svoje dugoročne ciljeve.

- Cijenim sve kandidate, posebno Kujundžića i Prgometa, spreman sam na razgovore, kandidirao sam se jer imam program, a kad pobijedim u stranci će biti mjesta i za Jadranku Kosor - objasnio je Milošević.

Samouvjereno smatra kako će postati sljedeći predsjednik HDZ-a te ističe da je zbog aktivnog bavljenja politikom zapustio poslovne ambicije.

Prvi Sanaderov mandat je bio pozitivan

Milošević je na upit da analizira Sanaderova dva mandata na čelu stranke istaknuo kako je prvi Sanaderov mandat bio pozitivan. To je vrijeme kada se Hrvatska otvorila svijetu i Europi, kada su se počeli normalizirati narušeni odnosi sa Srbijom. No, neprihvatljiv mu je Sanaderov odlazak iz Vlade, pogotovo način kao i trenutak u kojem je bivši premijer odstupio. - Lideri ne napuštaju svoje ljude - oštro je ustvrdio mladi hadezeovac.

Iako je Milošević istaknuo kako su i on i njegova supruga svu imovinu naveli u imovinskoj kartici, Stankovića je zanimalo vlasništvo u građevinskoj tvrtki SIGMA stan kojeg je Milošević prije ulaska u političke vode, baš kao i Radimir Čačić, prepisao na svog odvjetnika.

Sve što imam naveo sam u imovinskoj kartici

- Mislite li da je to nekorektan potez, da ste time izigrali zakon? - bio je direktan Stanković.

- Otvorenost i transparentnost su bitne, sve što imam navedeno je u kratici - rekao je još jednom Milošević. Voditelj ga je potom suočio s dokazima navodnih malverzacija koje je njegova građevinska tvrtka izvršila priliko gradnje poslovnih prostora. Oba slučaja ticala su se odstupanja u prijavljenim dimenzijama u izgradnji.

- Saznao sam od prijatelja da ste na taj način mogi uštedjeti više stotina tisuća kuna. Je li to istina? Kako to da je zgrada izgrađena četiri metara kraća negoli ste prijavili? - upitao je Stanković.

- Ne znam.To znaju ljudi na terenu, ja se bavim politikom. Ako nešto nije bilo u skladu sa zakonom, nadležne službe će to utvrditi - pravdao se Milošević.

Komentara 241

MI
miazg
10:05 23.04.2012.

to je rambić mali

BO
božidarRH
15:20 22.04.2012.

odličan je , mislima da bi on trebao postati budući predsjendik hdz-a, i tek tada hdz može ići naprijed

BA
baza
09:36 23.04.2012.

e Zagrebe, stvarno si naivna umjetnost ili dobro plaćeni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije