Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domagoj Ivan Milošević:

'Dončić je poznati šaljivdžija. Svi projekti ove Vlade datiraju od prijašnjih HDZ-ovih vlada'

Domagoj Milošević
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
15.09.2015.
u 18:48

Kako uvode red i ulažu, najbolji su primjer Hrvatske željeznice. Ni jedna kapitalna investicija u četiri godine nije se dogodila, a rezultat uvođenja reda je 50 posto otpuštenih ukupno gledano u HŽ-u, 8000 otpuštenih u 4 godine, kritizira Milošević

HDZ ne krade projekte ove Vlade, uzvratio je HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević na kritike ministra prometa Siniše Hajdaša Dončića te uzvratio da svi projekti koje ova Vlade planira datiraju od prijašnjih, HDZ-ovih vlada.

– Gospodin Dončić je poznati šaljivdžija. Jedini i zadnji koji bi mogao govoriti o ulaganjima u infrastrukturu u ove četiri godine je upravo on. Nažalost, kao što znate, jedini projekt koji je ova Vlada ostvarila je zagrebačka zračna luka koja je započeta 2011., dakle za mandata bivše HDZ-ove vlade. Tri godine su se protivili Pelješkom mostu, sjetili su ga se u izbornoj godini, a kako uvode red i ulažu, najbolji su primjer Hrvatske željeznice. Ni jedna kapitalna investicija u četiri godine nije se dogodila, a rezultat uvođenja reda je 50 posto otpuštenih ukupno gledano u HŽ-u, 8000 otpuštenih u četiri godine, a posljedica toga su manji prihodi od prometa roba, 30 posto manji prihod od prometa putnika i više od 2,5 milijarde gubitka. Eto, to najbolje pokazuje kako i na makroplanu našom zemljom upravlja ova Vlada – kritizira Milošević. Kaže da nema ni jednog projekta "koji je i pokušala, a nije ozbiljno započela ova Vlada" koji ne datiraju od 2010. ili prije. Iako smo postali članica EU i imamo pristup EU fondovima, Vlada, naglašava Milošević, nije ništa od toga iskoristila.

Osvrnuo se i na rebalans proračuna koji je Vlada danas predložila te iako nije vidio što on donosi, zaključuje kako je "sve već viđeno od ove Vlade".

– Mi bismo zamolili da, s obzirom na blizinu izbora i sve što rade, prestanu sa sastancima Vlade jer, nažalost, sve više guraju Hrvatsku prema rubu bankrota. Sve ove godine Hrvatska ima sasvim razumne porezne prihode, ali to ne znači da aktualna Vlada uvijek može potrošiti 15, 20, 25 milijardi kuna godišnje više. Dakle, problem ove Vlade nije prihodovna strana, nego rashodovna strana, i nijedna reforma koja, nažalost, nije provedena u četiri godine. Rezultat je toga, kad gledate deficite, državna jamstva poduzećima, sada već sigurno blizu 100 milijardi kuna – tvrdi Milošević.

Nije još znao reći kako će HDZ glasovati o rješenju za švicarce, ali je prigovorio što ga Vlada donosi praktički tri dana prije raspuštanja Sabora.

– Gura tri dana prije raspuštanja Sabora tako jednu važnu odluku, odnosno važan zakon, bez razgovora i dogovora s bilo kime... Mislim da se bi svaka razumna i odgovorna vlada barem se unaprijed konzultirala s Ustavnim sudom – poručio je Domagoj Ivan Milošević.

>> Vlada podmićuje birače nepostojećim novcem, HDZ još tapka u mraku

Komentara 57

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
19:18 15.09.2015.

Gruba neistina, vlada je uspješno provela projekte gay partnerstva, Frljića, pada BDP-a od 3 posto u 4 godine, gubitka 60.000 radnih mjesta, iseljavanja 101 tisuće radno sposobnih, nestanka svakog desetog obrtnika i svakog trećeg poljoprivrednika, povećanja vanjskog duga za 4 milijarde eura i to isključivo kao duga države, te izgradnje 20 metara autoceste to Buševca.

DU
Deleted user
19:10 15.09.2015.

Drugarica Hajdaš udana Dončić nije šaljivdžija nego arogantni, bahati i nadasve nekulturni čovječuljak nedostojan funkcije koju obnaša.

ZN
znatizeljan2013
19:30 15.09.2015.

Što drugo reći, Dončić je sramotni ministar sramotne Vlade!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije