Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi referendum?
Povratak na članak

Za pitanje manjina i njihove uloge u Saboru još nije vrijeme

Poanta nacionalnih manjina nije da budu pod pritiskom jer su presudni za vladajuću većinu, nego njihova što bolja integracija u društvo

Komentari 19

JA
jadrmatic
18:57 27.09.2017.

U Hrvatskoj su manjine potpuno integrirane u društvo (osim Roma, ali oni su tako i tako priča za sebe svugdje) i postojanje manjinskih etnobiznismena u Saboru ni po čemu ne pomaže nikakvoj integraciji manjina, nego upravo suprotno, stvara jaz između manjina i većinskog naroda zbog nepotrebne pozitivne diskriminacije. Bilo bi 1000% logičnije i korisnije da pozitivnu izbornu diskriminaciju imamo prema 100%-tnim invalidima, nego prema pripadnicima manjina.

VL
DU
Deleted user
19:11 27.09.2017.

Gospodjo Baric jeli prikladno ili neprikladno o tome ce odluciti narod.

VL
Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
18:52 27.09.2017.

Uzmimo slijedeću situaciju: neki ured socijalne skrbi svaki dan naručuje 1000 kruhova sa siromašne u nekom gradu. Svaki dan dođe otprilike 50 "siromaha" i uzme sve kruhove, i tako godinama. I kad netko postavi pitanje kako je moguće da se svaki dan peče 1000 kruhova za siromašne, i da to pravo koristi njih 50 koji uzmu sve kruhove, optuže ga da je nemilordan i da je protiv sirotinje. Upravo je to i situacija sa zastupnicima nacionalnih manjina. Svega 18% pripadnika nacionalnih manjina koristi navedeno posebno biračko pravo, dok ga 82% pripadnika manjina ne koristi, no i usprkos navedenoj činjenici koja dokazuje da je to posebno pravo potrošeno, nepotrebno, štetno i ne odražava volju manjinskih birača, mi i dalje imamo u Saboru osam manjinskih zastupnika, od kojih kolo vode dvojica bahatih, arogantnih, nekulturnih i bezobraznih profesionalnih manjinskih uhljeba Pupovac i Radin, koji se lažno percipiraju kao predstavnici manjina (iako to nisu), i čine samo štetu pripadnicima manjina svojim ponašanjem.

VL
Avatar ÜberGreten
ÜberGreten
18:45 27.09.2017.

Profesorica ustavnog prava Sanja Barić? Jel to ona ekstremistica i radikalka, koja je prije neki dan pozivala na revoluciju u krvi protiv "klerofašista", vjere i tradicije?

VL
KA
kajinx
19:45 27.09.2017.

Još nije vrijeme!!! Zakasnili smo bar 10 godina.

VL
IL
ilijan
20:13 27.09.2017.

Manjine van iz vlade!

VL
DU
Deleted user
20:00 27.09.2017.

Nikako ne dopustiti manjinama raspravljanje o nacionalnim temama predstavnici manjina moraju odlucivati i raspravljati samo o manjinskim pitanjima kao sto su kudovi nog.klubovi narodne nosnje narodne svetkovine itd a ne da pupovac od drzave hrvatske pokusava raditi propalu sr hrvatskusku i time vrijedja sve politicke hrvate neka ode u entitet srpski pa pocne velicati tekovine tzv.nob pa ce se prije vratiti nego otici tamo s tom nakanom

VL
GO
gordana93
00:22 28.09.2017.

svi na referendum ovo je sramota

VL
DU
Deleted user
04:22 28.09.2017.

U hrvatskoj je na snazi jako pupovcevo djelovanje i djelovanje njegove tzv.stranke ssds glumeci demokraciju jer njemu je demokratski da stalno huska srbe u hrvatskoj i time im cini medvjedju uslugu boreci se toboze za njihova prava sve to radiadi iz zg i lagodna zivota a zasto ne ode medju srbe pa tamo zivi i bori se za njihova kulturna prava vasiljkovica su mogli tretirati i osuditi ga kao teroristu jer to zlo sto je cinio je pravi t

VL
DU
Deleted user
20:08 27.09.2017.

doci ce i to pitanje uskoro na dnevni red, htjeli vi to ili ne.........narod ce odluciti

VL
BL
bljak007
21:24 27.09.2017.

Pupovac, ti određuj pravila u svojoj i Vučičevoj srbiji, a kod nas u Hrvatskoj, slobodno zatvori vrata s vanjeske dtrane, i gledaj tv.

VL
DU
Deleted user
20:12 27.09.2017.

Hrvatski sabor treba reformirati i to na nacin da ima samo oko 60 zastupnika Ta bi brojka bila dostatna za sve sto se radi u saboru Kljuc biranja zastupnika i njihov broj je zupanija kao osnova teritorijalnog ustroja izborne jedinicece po sadasnjem zakonu su toliko nakaradne da ne mogu ni komentirati

VL
DU
Deleted user
04:23 28.09.2017.

terorizam

VL
JA
jago
22:47 12.12.2017.

O čovjeku goviriti kao o manjini izvan svake je pameti. Zbog ćega ga obilježiti Srbinom , čehom, Talijanom itd, kad je u svojoj domicilnoj državi priznat isto kao Hrvat u svojoj. Kakve su to nebuloze --teorije koje čovjeka svrstavaju uju u manjinu, donositi zakon o manjinama i njihovim pravima kad pripadaju istoj vrsti -- ljudskoj vrsti kao i domicilno stanovništvo. Po meni: čovjek je čovjek ma gdje se rodio, ma gdje , u kojoj državi bio inkorporiran u društvo, radio --doprinosio, smatrao se ravnopravan gradjanin sa svim ostalim gradjanima pa i domicilnim. Ako je istina da državu ne ćini samo teritorij i nacija , već sveukupno stanovništvo--Narod , onda je porazno za državu koja neke medju Narodom tretira kao manjina . Stim više kad ih se okrivljuje za sve negativno u državi, jer su uvijek jezičac na vagi koja priteže onima koji će slijedeće četiri godine biti Vladajući. Tu je problem , a ne briga za njih. Jer ta briga, što je simptomatično, nestane netom nakon što vladajući zasjednu na vladajući tron. Hvala! fr.

VL
SD
sdpesticid
22:13 27.09.2017.

profesorica ustavnog prava sanja barić prvo naglašava đapića i ''politički trenutak'' a tek onda po ustav problematične izborne jedinice, što bi samo i trebao biti odgovor. je li to političar ili ''profesionalac'' koji nam javno tumači problem oko ustavnih pitanja ?

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
23:08 27.09.2017.

Hrvatski desnicari su neuklopljeni u drustvo. Njih ne zanima ni ekonomska situacija, ni odlasci hrvatske mladosti, ni sirotinja. Njih samo zanimaju nepostojeći komunisti, mrtvi udbasi, Srbi, muslimanske izbjeglice kojih ima sve skupa 13, zanimaju ih izbori u Njemackoj i Americi, gay parada u Tunguziji itd. Totalno autisticni na okolinu.

VL
NV
NV
19:35 27.09.2017.

Da nema manjina u hr bi se okomili na ptice.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.