Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEĆANJE NA ŽRTVE

Milorad Pupovac odlučio - U Vukovar stiže u subotu

Milorad Pupovac
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
16.11.2018.
u 21:53

Predstavnici Srba su u više navrata ukazivali kako su upravo na tom mjestu ubijani vukovarski Srbi 1991. godine.

Iz Ureda Srpskog narodnog vijeća (SNV) izvijestili su kako će predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u subotu doći u Vukovar i položiti vijence za stradale Vukovarce. S njim će biti i predsjednica Udrućenja porodica „Protiv zaborava“ Marica Šeatović.

Prema programu Pupovac će prvo vijenac položiti u Dunav kod Veslačkog doma. Predstavnici Srba su u više navrata ukazivali kako su upravo na tom mjestu ubijani vukovarski Srbi 1991. godine. Potom će vijenac položiti podno Spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Nakon toga će zapaliti svijeće za sve poginule i  stradale u crkvi Sv. Nikole i na kraju se obratiti medijima.

Inače, subotnji program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara započinje polaganjem ruža i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblja. Biti će održan i 14. Znanstveno-stručni simpozij "Ratna bolnica Vukovar 1991. - dr. Juraj Njavro".

Tijekom dana položiti će se vijenci i zapaliti svijeće te održati molitva kod zavjetne kapelice na "Putu spasa". Subotnji program završava tradicionalnim paljenjem svijeća u Općoj županijskoj bolnici Vukovar. 

VIDEO Heroj Vukovara Blago Zadro

Komentara 118

DU
Deleted user
22:41 16.11.2018.

Haha! Koja svinjarija!! U auschwitzu su Židovi u plinskoj komori ubijali njemce i Poljake,jel? Hm, od Srba to ne čudi, i danas su dovoljno besramni okrenut sve kako njima pase, to je tako. Tragedija je ta, da Hrvatska sve too gleda i šuti. Za 20 godina će napad JNA bit izbrisan, postojati će samo oluja 1995 i zločin nad Srbima. Ali i popovcu će se sve u životu vratit, pitanje dana. Odvratan tip, odvratniji od seselja i svih Srba zajedno.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
22:11 16.11.2018.

pupi stiže na mjesto zločina!nek nam objasni zbog čega je njegov nebesko mučenički narod pobio i sravnal sa zemljom grad Vukovar i ostala mjesta po Republici Hrvatskoj!nadam se da bu dobil vritnjak od nekoga!

MI
Miki
23:35 16.11.2018.

Želim mu sve ono, što će mu željeti svi sudionici kolone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije