Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Milorad Pupovac: Ne bojim se za svoj život

Naslovnica
03.11.2018.
u 00:01

Želim otići u Vukovar na dan sjećanja, poručuje Pupovac

U svojoj knjizi “Agrokor, slom ortačkog kapitalizma”, bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić obrušila se na predsjednika SDSS-a i saborskog zastupnika Milorada Pupovca optuživši ga da je, zapravo, on iznudio njezinu ostavku te da je bio u sukobu interesa vezano za Tesla štednu banku čiji je suvlasnik bio Ivica Todorić. U intervjuu za Večernji list Milorad Pupovac govori o optužbama Martine Dalić, ali i o stabilnosti Vlade i podršci premijeru Plenkoviću, fenomenu Milana Bandića te zašto je izrazio želju ove godine biti u koloni na Dan sjećanja u Vukovaru, bude li to ikako moguće.

Nakon napada na vas nedavno na Dolcu premijer Plenković odmah vas je nazvao, je li to učinila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović?

Nije me zvala ni ona ni itko iz njezina ureda.

Jeste li i dalje izloženi neugodnostima i napadima?

Kampanja koja je vođena tijekom referendumske inicijative Narod odlučuje bila je zapravo kampanja protiv Pupovca, o tome ima mnogo dokumenata, iskaza i svjedoka iz različitih dijelova Hrvatske, uključujući i moje kolege, saborske zastupnike, koji su tome posvjedočili, a posvjedočiti se moglo i u medijima. Ono što me iznenadilo jest da se na štandovima ljude pozivalo da dođu kako bi se riješili Milorada Pupovca. Kad se vodi jedna takva kampanja, uz niz drugih kampanji koje su se u međuvremenu otvorile, kao što je ova s kampanjom o tobožnjem procesuiranju ratnih zločinaca, nekažnjenih zločinaca Srba, što se odmah dovodi u vezu sa mnom, kada imate takve filmove koji se najavljuju i promoviraju na HRT-a kao što je tobože dokumentarni film Jakova Sedlara u kojem se mene proglašava teroristom, onda nije čudo što se takve stvari događaju, bilo da je riječ o verbalnim napadima ili o fizičkom napadu koji se dogodio. Postoje mjesta u gradu koja su mi draga i postoje ljudi na tim mjestima koji se prema meni odnose na najbolji mogući način. A povike, dobacivanja, uvrede koje mogu i dalje čuti, sve dok ne procijenim da mogu eskalirati u nešto gore, smatrat ću dijelom cijene posla kojim se bavim. Biti najnepopularniji političar u Hrvatskoj, kao što sam znao biti u ratnim vremenima kad sam branio prava Srba koji su ostali u Hrvatskoj, i bio tretiran kao neprijatelj broj 1, nešto je što čovjek ne osjeća kao pravednost. Ali ne osjećam se ni obeshrabreno. Ne bojim se za svoj život. Ja sam svoj život posvetio ovom poslu i politici u ovoj zemlji. Moja je obaveza da brinem o drugima, o najbližim suradnicima, novinarima Novosti koji rade svoj novinarski posao, a koji također postaju mete, mislim na svog zamjenika Sašu Miloševića i na urednicu biltena koji izdaje SNV, koji su izloženi velikim pritiscima – za njih se brinem.

>>Cijeli intervju s Miloradom Pupovcem pročitajte u Obzoru u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote ili u našem web izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Pismo Ankice Tuđman: Druže Tito, Franjo je revolucionar i prvoborac, a sad čami u zatvoru

>>Akcija za ugradnju liftova: Dizalo u zgradi s tri kata stoji 340.000, a stanari bi dali 51.000 kuna

>>'Strele' strogo čuvane, krijumčari ih nisu mogli kupiti u RH

>>Istraživanje: Jeste li za eutanaziju?

Ključne riječi

Komentara 28

MU
Muncimir
22:12 02.11.2018.

Boli nekog briga za tobom ...

KO
kompakt
22:22 02.11.2018.

Pupavac bi mogao biti izaslanik vlade. Branitelji Vukovara zar bi mogli biti u istoj koloni sa o im likom. Ova najava ne teška provokacija.

KO
kompakt
22:28 02.11.2018.

Pupavac se jedino boji limuna sitno nasje"čenog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije