Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČELNIK BOSANSKIH SRBA

Milorad Dodik: Naš cilj je ujediniti Republiku Srpsku sa Srbijom, to je višestoljetna težnja

Milorad Dodik nakon poraza u Banjoj Luci obratio se medijima
Dejan Rakita/PIXSELL
09.01.2021.
u 19:59

"To nikada nije bila borba za BiH, nego za jedinstvo sa Srbijom" rekao je Dodik dodavši kako je konačni cilj samostalna i slobodna Republika Srpska.

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je opet rekao kako je Republika Srpska zapravo država srpskog naroda i istaknuo da joj je krajnji cilj samostalnost i ujedinjenje sa Srbijom.

"RS je nedvojbeno država srpskog naroda", kazao je čelnik bosanskih Srba povodom Dana Republike Srpske, koji se obilježava danas.

Za razliku od ranije, ove je godine obilježavanje tog praznika koji je ustavni sud BiH proglasio neustavnim organizirano bez parada policajaca i vatrogasaca te bez masovnih okupljanja zbog pandemije.

Trenutno predsjedavajući tročlanog Predsjedništva BiH, Dodik je u videosnimci ponovio da je Republika Srpska "ostvarenje višestoljetne ideje Srba da imaju svoju državu".

Kazao je kako je taj entitet rezultat borbe što su je Srbi vodili od razdoblja turske okupacije do komunističke bivše SFRJ koja je srpskom narodu pokušavala uskratiti identitet "formirajući neke druge nacije".

"To nikada nije bila borba za BiH, nego za jedinstvo sa Srbijom" rekao je Dodik dodavši kako je konačni cilj samostalna i slobodna Republika Srpska.

Dio zastupnika srpske nacionalnosti u skupštini tadašnje SRBiH je 9. siječnja 1992. protuustavno proglasio "Srpsku Republiku BiH", pokušavši tako spriječiti neovisnost BiH. Ustavni sud dvaput je presudio da je obilježavanje tog datuma neustavno jer krši prava Hrvata i Bošnjaka koji žive na teritoriju RS-a.

Unatoč tome što je ta presuda obvezujuća, vlasti u RS-u nastavile su s tom praksom, a Dodik je danas najavio da se 2022. može očekivati najveća proslava do sada.

"To je dan koji je napravio narod pa ne može i nikada neće biti ukinut odlukom bilo kojeg međunarodnog inkvizitora", zaključio je.

Komentara 133

CR
Crocirih
20:15 09.01.2021.

A i čekat ćeš stoljećima da se to ostvari.. 😃😃

TH
theo
21:00 09.01.2021.

pošto se u zadnje vrijeme hdz pobratimio sa dodikom to je itekako moguće, srbija 100 km od zagreba

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
20:24 09.01.2021.

tvoj cilj je ukrast hrvatski teritorij danas zvani BiH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije