Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Pametni planovi'

Miljenić o smanjenju plaća zastupnika: Tražit ću si drugi posao

Miljenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.12.2015.
u 13:24

"Ali ako se provedu ovi vrlo pametni planovi o smanjenju plaća, onda ću si tražiti neki drugi posao budući da živim samo od plaće", kazao je Orsat Miljenić

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić rekao je uoči sjednice tehničke Vlade da svoj resor novom ministru ostavlja u odličnom stanju, puno boljem nego što ga je zatekao i da neće ostaviti nikakve "kosture u ormaru". Odgovarajući na novinarski upit hoće li biti potreban tzv. clean start Miljenić je rekao da "ako je nekome potreba neka si čisti, ali što se njega tiče, to nije potrebno. – Mi smo naslijedili nekih 150 milijuna kuna dugova, a sada ih praktički nema – dodao je. – Plaćanja su bila s više od godinu dana kašnjenja, a sada se ona rade u tromjesečju i to je ono što ostaje.

Za odluku Ustavnog suda da se ukine tzv. revolving-door službenicima rekao je da je "problematično što se radi na taj način i na kraju, kada je sve gotovo, ne znam zašto ti ljudi nisu mogli do kraja to odraditi. To pitajte Ustavni sud", poručio je. Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske izvijestio je u ponedjeljak da je Ustavni sud 21. prosinca prihvatio njegov prijedlog za pokretanje postupka ocjene ustavnosti Zakona o državnim službenicima u dijelu koji omogućava zapošljavanje u kabinetima ministara bez prethodne provedbe javnog natječaja.

Upitan o mogućem zapošljavanju bivših ministara u privatnim poduzećima kao što su najave za ministra obrane Antu Kotromanovića, ministar pravosuđa je rekao da postoji Zakon o sprečavanju sukoba interesa i sigurno je kako su neke stvari propisane i ono što se može raditi će se raditi. Na upit o nastavku karijere rekao je da će za početak biti u Saboru. – Ali ako se provedu ovi vrlo pametni planovi o smanjenju plaća, onda ću si tražiti neki drugi posao budući da živim samo od plaće – dodao je ironično. 

>>Karamarko najavio smanjenje plaća zastupnicima: 'Ušteda je od oko 25 milijuna kuna'

>>'Most nije jednostrano sklopio koaliciju ni s kim, tražili smo tripartitnu vladu'

Komentara 97

DI
dinamojavolim1
13:32 30.12.2015.

"samo od place"????? ne,ti ne zivis samo od place...tebi mi.placamo i vozaca i rezije i odvojeni zivot... ja zivim samo od place,kao i 99% hrvata...

DU
Deleted user
13:40 30.12.2015.

Ha ha ha! "Zivi samo od place"?! A bas ga zalim! Nema ni kuceta ni maceta. Samo plata od 18 000 plus cetri godine jelo, pilo, kartice i auto i mobitel i dnevnice i sve... Ma evo skupimo lovu za Orsata!!

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
13:42 30.12.2015.

U Partiji se teško živi kad nije na vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije