Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužiteljstvo nije prihvaćalo materijale iz hrvatske
Povratak na članak

Miljenić: Haag ne dira čuvare Jugoslavije, a nas je kao razbijače proganjao

Nemoguće je da Srbija nema osnove za procesuiranje Šešelja. Ako Hrvatska želi u svoje društvo primiti Srbiju, ima pravo postavljati uvjete

Komentari 38

Avatar croatxl
croatxl
17:13 02.04.2016.

Pitajte stipu mesica josipovic a pusicku pa oni svi su govorili da je HR agresor a ne srbija i sto se onda cuditi sada.

VL
PA
patria
17:26 02.04.2016.

U principu bilo kakva ideja Jugoslavije se svodi na geopolitičku dominaciju Srbije nad ovim dijelom Europe, a u konačnici to ima jedno točno određeno značenje, ostvarenje staroga i primarnoga cilja srpske politike, stvaranja velike Srbije. Ta ideja, ideja otvorene srpske dominacije i ekspanzije u uvećanoj srpskoj državi umjesto propale i donekle ograničavane i prikrivene dominacije u kolabiranoj jugoslavenskoj federaciji je imala snažnu potporu među brojnim utjecajnim krugovima u Europi, posebno u Velikoj Britaniji i nešto manje Francuskoj, kao i u određenim vladajućim krugovima u SAD-u, i to se kroz haške presude velikim dijelom i osjeti. Hrvatska je pobjedila, to joj je na kraju nevoljko i priznato, barem što se teritorija same Republike Hrvatske tiče, ali Hrvatsku se isto tako išlo i kažnjavati za tadašnji neposluh i prkošenje političkoj volji velikih sila. Zato je jedini izlaza za Hrvatsku sustavno jačanje vlastite države i promicanje vlastitih nacionalnih interesa, jer onaj tko se u politici nada milosrđu i isprošenoj pravdi od drugoga veoma loše će proći i doživjeti teška razočaranja u apstraktnu ideju civilizirane humanosti.

VL
Avatar Marceluswallace
Marceluswallace
17:18 02.04.2016.

Kakvo licemjerje, sdp da sebe proglašava razbijačem Jugoslavije, a pri izglasavanju odcijepljenja oni napuštaju Hrvatski Sabor iz protesta, ovo je da ti se želudac digne

VL
Avatar Glupača
Glupača
17:42 02.04.2016.

Osnova svega je:tko je stariji kokoš ili jaje.. Ili tko je važniji Hrvatska ili Jugoslavija. Postavke su.. Ako je Hrvatska samostalna.. Srbija je agresor.. U Bosni.. Na Kosovu.. U Sloveniji. Ta europa nije jedinstvena ni koji je danas dan.. Pa ni tada u vrijeme Obrane Hrvatske. Zato postoji izjednačavanje žrtava. . U smislu zločina, žrtava. Rat u Hrvatskoj je krvava obrana. Kad su srbi vidjeli da su izgubili rat onda su otišli. Nisu mogli da podnesu hrvatsku zastavu.

VL
BO
boskovic
20:15 02.04.2016.

Mesic je priznao u Njemackoj "ja sam svoj dio posla obavio SFRJ vise nema" i razbijaci Juge su upravo Hrvati

VL
DU
Deleted user
17:29 02.04.2016.

Da je to tako ti i tvoj drgi vođa bi bili na vrhu EU parlamenta.

VL
ME
Merlin
22:22 02.04.2016.

kome ti lažeš miljeniću? kao, tužiteljstvo nije htjelo naše papire a vi ih kao nutkali? pa mesić je slao vagone, i ti to jako dobro znaš, tak da niste ih šta ni imali nutkati, odnosno ako i jeste, onda jeje to garant bilo nekakvo beskorisno smeće pa su vas zato i otkantali. zašto nemaš cojones pa kažeš, eh, nisu niš htjeli jel su već dobili hrpu od mesića pa smo im bili nezanimljivi. ah da, sad si član SDPa sad ćeš svirat kak zoki kaže. i pusićka. i mesić (još uvijek). i budo lončar i ostali partisanen...jadan si skroz

VL
DU
Deleted user
20:12 02.04.2016.

Teoretski, pripadnicima JNA se nema sto suditi (osim ako ne govorimo o ratnom zlocinu per se) za period do 22.05.1995. godine. Teoretski, do tog momenta je na sceni bio secesionisticki rat i vece je bilo pravo JNA braniti SFRJ nego pravo Hrvatske da oruzjem vrsi secesiju.

VL
LI
Lisnjak
18:28 02.04.2016.

Ako ovako nastavi, medjunarodna zajednica bi mogla ukinit srpsku agresiju na par susjednih republika, ciji bi narodi bili primorani da potpuno zaborave rat i ratne zrtve. Time bi, najkrace receno, bile ovce site a vukovi na broju. Medjunarodna zajednica nastavila bi sa radom bez stresa i u najboljem miru.

VL
Avatar CORPUS OMNE . . .
CORPUS OMNE . . .
00:35 03.04.2016.

"Slali smo materijale u Hag - nismo slali? Tko je rušio Jugoslaviju? Mi - zna se, a ne vi - drugovi. UK,USA i Francuska su bili za Jugoslaviju. Zato su nam radili probleme. Velika Srbija je legitiman politički zahtjev, a Herceg Bosna je zločin!" Kmee, kmee!!! Kasno je plakati za prolivenim mlijekom. "Konsternacija javnosti na jednu od presuda Haškog tribunala pokazuje kako su se konsternirani zapravo nadali dijametralno suprotnoj presudi. Postavlja se pitanje na čemu takva "klasa optimist" temelji svoja očekivanja? Onaj tko je makar i površno pratio rad tribunala, temeljem mnoštva indikacija, nikako nije smio biti iznenađen. Mogu razumjeti medije. Ova presuda došla im je kao (očekivani) poklon kojem se u zube ne gleda. Ostaje vidjeti kako će se ponijeti odgovorna elita koja je na vlasti. Od odgovornih u RH ne očekuju se nervozne, verbalne eskapade koje ne proizvode učinke. Za ništa efikasno još nije kasno i još dugo neće biti. Sve je u našim rukama, imamo vremena (dali i pameti), samo je pitanje postoji li politička volja da se mogućnosti realiziraju ili je ta volja na istoj, samo deklarativnoj, razini kao i za sve ostale politike aktualnih i prethodnih stupova vlasti našeg jada od države. Dakle možemo i trebamo prosvjedovati, lamentirati i ne znam što sve ne raditi, ali efikasni potezi koji nam stoje na raspolaganju, ne u vezi presude jer ona nije bitna, nego u vezi snažnog odgovora koji će pokopati svaku nadu izvoru svih zala na području zemalja ex Jugoslavije - velikosrpskom projektu. Taj projekt, nažalost, nije mrtav. On živi i dalje i stalna je opasnost, koja visi nad glavama nas, naše djece i naših unuka. Srbija nije Rusija (ma koliko bi velikosrbi to željeli). Rusi imaju prečeg posla i oni će se uvijek s Amerima dogovoriti. Mi danas imamo jake karte u rukama. Ne znam koliko smo toga svjesni. Za nas je opasno samo to da nas glavni saveznici, Ameri ne prisile da u odlučujuem trenutku odustanemo, ali i, objektivno, benevolentan stav naših političkih elita prema Srbiji koja se nije odrekla velikosrpskog projekta. Ako se želi imati dugoročni mir i zdravu suradnju na Balkanu Srbija se mora trajno develikosrbizirati. Bar onoliko koliko se Njemačka denacificirala nakon WW2. To je svima jasno, ali jasno je i to da su svi političari u načelu ološ i hulje i da ne postoje granice koje će oni prijeći da osiguraju sebi određene koristi ne pitajući za cijenu. Kako pronaći snagu za stalno educiranje i odabir depolitiziranih, visoko obrazovanih, profesionalnih kadrova i mudrost za trajni, tihi, uporni, efikasni obavještajni rad neovisan o vidljivoj političkoj borbi i djelovanju pozicija i oporbi i ne očekujući previše od tzv. saveznika. Kako stvoriti hrvatski mossad? To je za nas Hrvate pitanje ravno pronalaženju Svetog Grala.

VL
MA
marmars
17:48 02.04.2016.

Tako je. Problem nisu ovi nabrojani nego mi-narod koji ih je dva puta birao. O, slijepa naša domovino! Žali Bože žrtava...

VL
KI
kinez14
08:27 03.04.2016.

Dobro jutro. Uzdaj se u se. Sad se tek vidi koliko je Oluja bila potrebna.

VL
EL
eldragano
21:03 02.04.2016.

Kad HAG ili vi budete hapsili Tomu Vinkovića onda mozemo diskutovati o 'nepravdi Haga prema Hrvatima'

VL
CR
crodux
17:44 02.04.2016.

098 bla bla

VL
SA
santos008
01:35 03.04.2016.

Eno su i Novaka Djokovica ''upregnuli'' da ponovno prave Jugoslaviju,dojadilo Srbima radit.

VL
RE
remax
05:44 03.04.2016.

Srbia je porazena u ratu i treba platiti ratnu ostetu. Ovi tumaci popul Miljenica, Orsata, Mesica, Josipovica oni su ti koji su krivi za Haag, a osobito Mesic. Vi dezurni higjenicari ako vam se ne svida u Hrvatskoj mozete biratiti drzavu koju zelite. Kako bilo da bilo vase je vrime prohujalo. Mnoge od vas treba suditi za VELE IZDAJU!

VL
ČA
čarapan
23:28 02.04.2016.

Da je hteo mogao je spreciti sukobe poslednji predsednik SFRJ gospodin Stipe Mesić,ali ne on je sa ponosom po povratku iz BG u saboru izjavio JA SAM SVOJ POSAO OBAVIO SFRJ VISE NE POSTOJI ,a s obzirom koliko verujemo jedni drugima cudo bi bili da se rat nije desio. Kako ovi novinari vuku narod u propast,da je to strasno.

VL
AN
anticenzura
17:20 02.04.2016.

Ipak u tom Den Haagu ima i postenih sudaca, ne zato sto su oslobodili Seselja, nego zato su shvatili da su lopovi opljackali narode i da je narodu bilo puno bolje u socijalistickoj Yugoslaviji, nego u zabokrecianma opljackanim do gole kosti. Ovaj Ministra pravosudja je dno dna. Da je posten i moralan covjek kao sto nije, onda bi se zalagao za pljacku, pretvorbu i privatizaciju, da vrati narodu opljackane miliarde, a ne bi mlatio praznu slamu i prodavao maglu, dok mu kradezevci spremaju drugu turu otimacine nacionalnog bogatstva narodu. Nasi gradjani moraju shvatiti da su SDP I HDZ je te ista zlocinacka organizacija koja cetvrt stoljeca pljacka ovaj napaceni narod i da to sve treba pod hitno istjerati iz politike.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.