Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Islamska država

Militanti pogubili japanskog novinara Kenjija Gotoa

japanski novinari pogubljeni
Foto: screenshot/youtube
31.01.2015.
u 22:08

"Abe, zbog tvoje nepromišljene odluke da sudjeluješ u ratu kojeg ne možete dobiti, ovaj čovjek ne samo da će zaklati Kenjija, nego će nastaviti raditi štetu svim tvojim ljudima ako se zateknu ovdje. Pa neka noćna mora Japanaca počne” -rekao je militant u videu

Video objavljen na internetu večeras upućuje da su članovi Islamske države pogubili japanskog novinara Kenjija Gotoa čime su završeni višednevni diplomatski pregovori koji su trebali spasiti njihove živote, piše Associated Press

Iako novinari Associated pressa nisu odmah mogli potvrditi vjerodostojnost video snimke, no nakon usporedbe s ranije objavljenim videima, pokazalo je da odgovaraju snimkama koje su snimali ekstremisti što trenutno kontroliraju trećinu sirijskog kao i susjednog Iraka te se prozivaju kalifatom.

Video je nazvan “Poruka japanskoj Vladi”. Snimljen je militant koji zvuči kao da ima britanski naglasak i koji je sudjelovao u ranijim pogubljenjima snimljenih kamerom. Novinar Goto, klećeći u narančastom odijelu karakterističnom za zarobljenike, ništa nije rekao u jednominutnome videu.

“Abe”, rekao je militant misleći na japanskog premijera Shinzo Abea, “zbog tvoje nepromišljene odluke da sudjeluješ u ratu kojeg ne možete dobiti, ovaj čovjek ne samo da će zaklati Kenjija, nego će nastaviti raditi štetu svim tvojim ljudima ako se zateknu ovdje. Pa neka noćna mora Japanaca počne”.

Novinar Goto zarobljen je u listopadu nakon što je putovao u Siriju kako bi pokušao osloboditi kolegu Haruna Yukawu kojeg su militanti pogubili ranije.

Drama je započela prošlog tjedna nakon što su militanti zaprijetili da će ubiti Gota i Yukawu kroz 72 sata ako Japan ne plati 200 milijuna dolara za njihove živote.

>> Islamska država za dvoje Japanaca traži 200 milijuna dolara

Komentara 46

Avatar Abcda
Abcda
22:31 31.01.2015.

Jeza

GV
golub Vaso
22:33 31.01.2015.

pametni ljudi tamo ne putuju

Avatar Verona
Verona
22:50 31.01.2015.

Eto šta radi primitivizam i ekstremizam. Jadni ljudi, strašna smrt, neka počivaju u miru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije