Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi ustanak

Militanti odani Gadafiju kontroliraju Bani Walid

libija (1)
Reuters/PIXSELL
24.01.2012.
u 11:52

Militanti su u središtu grada izvjesili nove zelene zastave. U borbama su poginule dvije, a ranjeno je 20 osoba

U ponovnim sukobima u Libiji militanti lojalni pokojnom svrgnutom vođi Moameru Gadafiju preuzeli su kontrolu nad Bani Walidom. Mašući svojim zelenim zastavama prkose novoj libijskoj vladi.

Iako će se ustanak Gadafijevih pristaša poraženih u građanskom ratu teško proširiti Libijom, dodatan je problem vladi koja se posljednjih tjedana suočava s brojnim problemima.

– Oni sada kontroliraju grad – kazao je za Reuters jedan od boraca vjernih Nacionalnom prijelaznom vijeću. Naglasio je da militanti mašu novim zelenim zastavama koje su postavili u središte grada. Zastave su simbol Gadafijeve 42-godišnje vladavine.

Stanovnici Bani Walida svjedoče da su dvije osobe poginule, a 20 ih je ranjeno u borbama u kojima se koristilo topništvo.

Bani Walid, inače sjedište snažnog plemena Warfallaha, bio je jedan od posljednjih gradova koji se predao Gadafijevim protivnicima. Mnogi stanovnici Bani Walida protive se novoj vlasti.

Čelnik libijskog ratnog zrakoplovstva potvrdio je da su ratni zrakoplovi mobilizirani i spremni za let prema Bani Walidu, a oko 1500 vojnika iz raznih militantnih skupina diljem zapadne Libije spremno je napasti grad.

Komentara 27

OB
-obrisani-
12:44 24.01.2012.

Prema pisanju CNN-a izbio je veliki skandal zbog kolumne urednika lista Atlanta Jewish Times u kojoj predlaže da bi Mosssad trebao ubiti američkog predsjednika Obamu. Vlasnik i urednik lista AJT, Andrew Adler, u svojoj kolumni od 13.1.2012. naveo je tri moguće opcije koju Izrael trenutačno ime glede potencijalnog sukoba s Iranom - jedna od njih je i ubojstvo američkog predsjednika. Očito je urednik Andrew Adler izuzetno frustriran činjenicom da SAD (još) nije pokrenuo vojni angažman protiv Irana pa je sukladno tome napisao kako bi izraelski premijer Benjamin Netanyahu trebao razmisliti o izdavanju naredbe tajnoj službi Mossad da izvrše atentat na američkog predsjednika Barack Obamu. Prema Adleru, ubojstvo predsjednika bi omogućilo da na njegovo mjesto dođe nasljednik koji će biti daleko spremniji braniti Izrael od Irana. Pretpostavlja se kako misli na potpredsjednika, Joe Bidena. Između ostaloga Adler je napisao: \"Zar mislite da se o ovakvoj, gotovo neshvatljivoj ideji, već nije raspravljalo u izraelskim najužim krugovima?\", prenosi list Haaretz.

VE
Vexans
12:55 24.01.2012.

@ ploto ,Mossad nebi ni u kom kontekstu dozvolio bilo kojem uredniku,bilo kojih novina na planeti Zemlja da ovako manipulira njegovim imenom.Dakako da znamo,da je kojim sl. nešto od toga vjerodostojno,nigdje i nitko nebi o tome išta znao.

VE
Vexans
12:36 24.01.2012.

Ne i ne !To nema veze sa Amerikancima,ne da oni ne bi ponovo zamiješali špil...nego je njih netko pretekao ...Mesićeve \"alfe\" !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije