Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proljetni sajam

Milinović: Previše je defetizma u hrvatskom društvu

darko milinović
PIXSELL
14.04.2010.
u 12:54

Potpredsjednik Vlade nizao je i fraze poput „na krilima optimizma“, „svjetlo na kraju tunela“, „bespoštedne borbe protiv korupcije ''.

Ovo je godina završetka pregovora s Europskom unijom, u kojoj ćemo ispuniti sve kriterije za članstvo, optimistično je najavio potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović otvarajući danas sedam specijaliziranih Proljetnih sajmova na Zagrebačkom velesajmu koji ujedno predstavljaju najveću ovogodišnju izlagačku manifestaciju u Hrvatskoj.

Milinović je nastavio u optimističnom tonu te istaknuo i da će Vlada otvoriti i pitanje povlaštenih mirovina te parafiskalnih nameta.
Koliko je potpredsjednik Vlade bio vedrih prognoza, oslikao je i izrekavši riječ optimizam i optimistično u svom 15-minutnom govoru na otvorenju najmanje dvadeset puta. Nizao je i fraze poput „na krilima optimizma“, „svjetlo na kraju tunela“, „bespoštedne borbe protiv korupcije''.

Ne poznajem nikoga tko je pesimist, a da je uspio u životu, otkrio je Milinović poručujući kako je u ovim kriznim vremenima previše defetizma u hrvatskom društvu.
Konkretan je bio kada je spomenuo 326 milijuna kuna koliko je Vlada namijenila kroz poticaje i potpore sektoru malog i srednjeg poduzetništva. Također je uvjeravao da će sljedeći mjesec nezaposlenost početi padati, naglašavajući zadovoljstvo stagnacijom njegova rasta prema podacima iz ožujka.

- Danas je preozbiljno vrijeme za nabacivanje političkim pamfletima i porukama' - kazao je ministar zdravstva poručivši sindikalistima da turisti slušaju poruke iz Hrvatske te da će oni biti krivi ako nam zbog najava štrajkova propadne sezona.

Danas otvorenih sedam Proljetnih sajmova Zagrebačkog velesajma (Cro-tour, Međunarodni sajam hrane i pića, 34. izdanje građevinarskog sajma Tegra, Vinovita, 52. Sajam obrtništva, BIAM - sajam alatnih strojeva i alata te Sajam zavarivanja) predstavljaju svoju ponudu na 27,9 tisuća četvornih metara.
Na njima izlaže 711 izlagača iz 29 zemalja svijeta, a očekuje se više od 30 tisuća posjetitelja u četiri dana koliko će potrajati ova manifestacija.

Ključne riječi

Komentara 7

EL
elfenomeno77
21:50 14.04.2010.

Milke nemoj tako, i Milanovic je optimist, pa on je jos u sijecnju 2008. sastavljao Vladu i čekao na mandat;-)

OB
-obrisani-
13:34 14.04.2010.

U pravu ej. Širenjem optimizma i pričanjem parola ćemo najprije u EU. Koji mamlaz ?!

PI
pinokio68
16:59 14.04.2010.

A ,jesi li ti onaj sto si dugo vremena branio i hvalio smradera,pa ga sad pljujes,a sad opet branis suzanu na sav glas,pa ces i nju sutra po svom obicaju.Sad hoces da budemo optimisticni,pa zar uz takve kretene ko ti covjek moze biti optimista.Ili da se svi preokrenemo pa da budemo ko ti-lizoguzac.Jada si i ti i tvoje politikanstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije