Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Milinović pohvalio bolnice u Pakracu i Lipiku te obećao financijsku potporu

Milinović
Duško Mirković/PIXSELL
02.02.2010.
u 14:31

Oko 1,5 milijuna kuna osigurat će se za nabavu nekoliko suvremenih bolničkih uređaja a još 1,3 milijuna kuna će u bolnicu stići iz decentraliziranoga županijskog novca.

PAKRAC, LIPIK - Bolnice u Pakracu i Lipiku primjer su kako se na najbolji način može iskoristiti reforma zdravstva. Stoga sve pohvale i našu punu potporu dajem ravnateljima bolnica. To se posebno odnosi na pakračku bolnicu koja nakon rata prvi put pozitivno posluje - istaknuo je ovo ministar zdravstva Darko Milinović za današnjeg posjeta tim ustanovama.

Vlada će iz proračuna ministarstva, dodao je, i financijski pomoći projekte pakračke bolnice pa će već ovog proljeća biti osigurano oko tri milijuna kuna za obnovu 30 godina stare kotlovnice.

Oko 1,5 milijuna kuna osigurat će se za nabavu nekoliko suvremenih bolničkih uređaja a još 1,3 milijuna kuna će u bolnicu stići iz decentraliziranoga županijskog novca.

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku ministra su posebno upoznali s problemom završetka obnove zgrade za fizikalnu terapiju gdje radovi stoje gotovo godinu dana.

- Vidio sam stari bazen i mogu reći da je nedopustivo da se fizikalna terapija odvija na ovakav način dok radovi na novom objektu stoje. Već idući tjedan ću se sa suradnicima sastati s izvođačem radova i nadam se da ću na proljeće imati priliku ponovno doći ovamo otvoriti novu zgradu - obećao je ministar Milinović.

Za dovršetak zgrade za fizikalnu terapiju treba još oko pet milijuna kuna.

Komentara 2

SA
Santiago
15:09 02.02.2010.

Pohvalno je da i u krizi naše zdravstvo ide na bolje tj. da se modernizira.Dosadašnji rad ministra se može ocijeniti sa jednim velikim plusom jer je naše zdravstvo uzdignuo na jedan veći nivo.

Avatar drInternet
drInternet
16:01 02.02.2010.

\"Samo nas bolnice mogu izvući iz krize.\" D.Milinović Sapun (54. Gospić)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije