Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uštede u zdravstvu

Milinović: Novu mrežu bolnica podržava struka

Darko Milinovic
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
VL
Autor
Diana Glavina
16.06.2010.
u 18:20

Ministra još očekuje konačni dogovor s ravnateljima onih bolnica koje su u gradskom vlasništvu.

Do kraja ovoga mjeseca završava administrativna procedura spajanja zagrebačkih bolnica u novu mrežu te od 1. srpnja dio sadašnjih ravnatelja formalnopravno to više neće biti, objavio je ministar zdravstva Darko Milinović na konferenciji za novinare kojoj su, nakon prijašnjeg sastanka s ministrom, bili i ravnatelji i predsjednici upravnih vijeća zagrebačkih bolnica koje su u državnom vlasništvu.

Milinović je istaknuo da nema pobune ni razilaženja te da je od ravnatelja, ali i od svih osam komora u zdravstvu, dobio podršku za reformu koja će, rekao je, donijeti racionalniji bolnički sustav.

U upravnim vijećima “novih bolnica” bit će predstavnici svih pripojenih klinika koje u novom ustroju neće biti zapostavljene, obećao je Milinović.

Izdvojio je da spajanje “Vuka Vrhovca” s KB-om “Merkur” ni na koji način neće štetiti kvaliteti usluge oboljelima od dijabetesa, Klinika neće izgubiti ni svoj program, ni svoje ime pa ni status suradne ustanove SZO-a.

Na svoju je stranu pridobio i Davora Bučevića, predsjednika Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, koji je javno podržao spajanje “ako sve bude tako kako je ministar rekao”.

Na konferenciji za novinare nije bilo ravnatelja “Vuka Vrhovca” Željka Metelka koji je o temi spajanja jučer izvijestio predsjednika Josipovića, a u priopćenju iz Ureda ističe se da je glavna zadaća reforme da se uz racionalizaciju zdravstvo i unapređuje te “u tom kontekstu treba razmotriti odluku o spajanju”.

Milinovića još očekuje dogovor za novu mrežu s ravnateljima bolnica u gradskom vlasništvu. 

Komentara 5

OB
-obrisani-
20:47 16.06.2010.

Milinović-medvjed koji govori. Jedinstveni primjerak te zaštićene vrste u Europi......

MA
Macaktom
08:33 17.06.2010.

Interesantna je ta naša struka ministar zaprijeti uzimanjem novca i odmah ima podršku te \"struke\" Milinoviću istina se ne može kupiti .

DO
doktorica
08:40 17.06.2010.

reforma \"preko koljena\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije