Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKOP Qasema Soleimanija

Milijuni ožalošćenih u pogrebnoj povorci. Kći generala Soleimanija: 'Crni dani su pred SAD-om'

Pokop ubijenog generala u Iranu
Foto: Wana News Agency/REUTERS/PIXSELL
1/6
06.01.2020.
u 10:10

Nosili su plakate sa Soleimanijevim portretom te crvene šiitske zastave, koje tradicionalno simboliziraju prolivenu krv nekog nepravedno ubijenog, ali i poziv na osvetu

Milijuni ožalošćenih Iranaca izašli su na ulice kako bi odali počast ubijenom generalu Qasemu Soleimaniju, čiji pogreb se održava danas u Teheranu. Prema nekim procjenama, na ulicama je čak 10 milijuna Iranaca.

Današnja pogrebna povorka najveća je koju ta zemlja pamti od 1989. kada je održan pokop vjerskog i političkog vođe Ruhollaha Khomeinija, piše Daily Mail.  Sanduk s tijelom polako se kretao ulicama prepunim ožalošćenih ljudi obučenih u crninu uz uzvike "Smrt Americi" i udaranjem u prsa. Nosili su plakate sa Soleimanijevim portretom te crvene šiitske zastave, koje tradicionalno simboliziraju prolivenu krv nekog nepravedno ubijenog, ali i poziv na osvetu.

Govor na pogrebu je održala i Zeinab Soleimani, kći likvidiranog generala, koja je SAD-u zaprijetila da ih čekaju "crni dani", prenosi BBC.

"Trump, ti kompulzivni kockaru, tvoj zli plan da izazoveš razdor između Iraka i Irana svojom strateškom greškom ubojstvima Kasima i Mahdija je propao. Samo je izazvao povijesno jedinstvo naših nacija i zajedničku i vječnu mržnju prema SAD" - kazala je ističući da smrt njezinog oca ne znači da je sve gotovo. “Hej, ludi Trumpe, ti si simbol gluposti i igračka u rukama cionista”, dodala je.

U New Yorku i Washingtonu ovog vikenda održani su prosvjedi koji zagovaraju američko povlačenje iz Iraka i protive se ratu s Iranom.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Kaladin
Kaladin
10:59 06.01.2020.

Zadnji put ste brisali kad je pisalo dobro ga vrag odnio. Sam kaže da je bio u BiH 93-94. Vjerojatno u "mirovnom procesu" hehe

DD
dobar.d
10:55 06.01.2020.

Kcer iranskog heroja je tocno okvalificirala Trumpa...da je to napisala u komentaru ovog istog teksta dobila bi crveni karton...Zasto? Mozda zato sto je RH pudlica cionisticke pudlice ili je neki drugi razlog u pitanju?

SO
Sotona
12:08 06.01.2020.

Naivni Iranci ono što je Amerika htijela da im tlak digne to su i uspijeli . Time smo potvrdili da mogu kao Bog da ti rade sve a ti samo da se žališ ili dalje da se moliš . Jerer ako je neko udružen od tebe samoga jaći za oko milion puta to ti je tu dokaz . A nisi mislio na vrijeme da se Kupio nabavio potajno smrtonosno oružje i nisi htio da ideš u NATO 2 sa Rusima sad imaš ono što ti je Izrael odredio , glad i Jad kao S.Koreja preko 30 godina ili predaja zapadu tj. Izraelu . Da ne doživiš sudbinu Afganistana Sirije ili Iraka Libije Somalije , te Gadfija ili Sadama kao bedaka obješenoga . Ako se predaš visiš poslje presude popljuvan i drekom premazan kao Sadam !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije