Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOLIJALI “POŠTARI” Petorica razbojnika sumnjiče se za sedam prepada u pošte i kasina

Milijun opljačkanih kuna potrošili na kockanje!?

07.03.2009.
u 18:22

ZAGREB – Plijen od milijun kuna peteročlana banda osumnjičena za pljačke dviju pošta i pet automat-klubova potrošila je na kockanje i provode u restoranima. Ispred jednog od njih u srijedu u Donjem Vrapču opkoljena su i uhićena trojica članova bande.

Novac nije nađen
Kako doznajemo, za sedam razbojstva sumnjiče se Ivica Perić (24), Marko Bičanić (25), Goran Knežević (29), koji je državljanin BiH te Grgur Budimir (27), koji je ranjen pri uhićenju. Nakon kriminalističke obrade osumnjičenici su privedeni u istražni centar zagrebačkog Županijskog suda. Budimir je još u bolnici Sveti Duh, u kojoj je operiran. Knežević je pak uhićen u petak u 19 sati na graničnom prijelazu Bajakovo dok je pokušavao pobjeći iz zemlje.

Policija još traga za jednom osobom za koju sumnja da je sudjelovala u razbojstvima. Banda je pljačkala zamaskirana fantomkama ili maramama. Do objekta koji su kanili opljačkati dovezli bi se automobilima. U automat-klubove ulazili bi odmah, a za pljački pošte čekali bi da se kombi zadužen za prijevoz novca parkira ispred pošte.

Zatim bi zaskočili djelatnike na utovaru poštanskih pošiljki. Prestrašenim zaposlenicima prijetili bi riječima, a u nekim pljačkama koristili su se i pištoljima. Novac, kao ni oružje koje su pljačkaši koristili u pljačkama, nisu pronađeni.

Svi osumnjičeni policiji su poznati otprije po pljačkama i krađama. Knežević i razbojnik za kojim se traga dvojac je koji se sumnjiči za pljačku poštanskog kombija na Meštrovićevu trgu 13. veljače. U pljački je ispaljeno i šest hitaca te je udarcem pištolja u glavu ozlijeđen i djelatnik Željko K.

Za pljačku poštanskog kombija u Ulici Marijane Radev u Prečkom 20. veljače osumnjičeni su Perić i Bičanić.

Pljačkao klubove
Ivica Perić sudjelovao je u svim pljačkama automat-klubova. Budimir nije sudjelovao u jednom razbojstvu klubova, a Goran Knežević dao je svoj “doprinos” u dvije pljačke klubova.

Orobili su automat-klub PSK na Selskoj cesti u Sesvetama 15. prosinca prošle godine, potom Gogs na Sveticama 5. siječnja ove godine, Puni broj u Planinskoj ulici 12. siječnja, Evona International u Zimermanovoj ulici 31. siječnja i Vulkan u Majevičkoj ulici 7. veljače. Inače iz Hrvatskih pošta najavili su da će uskoro nabaviti blindirana vozila koja prije nisu nabavili, objašnjavaju, jer im je bilo – preskupo.


Ranjeni razbojnik sin je čelnika HSP-a

HRVATSKA DUBICA – U Hrvatskoj Dubici danas je tema dana bilo ranjavanje Grgura Budimira (27) i uhićenje Gorana Kneževića, osumnjičenih za razbojstva na području Zagreba. Kneževićeva obitelj došla je u Hrvatsku Dubicu iz Žepča u BiH. Tu živi već dugo, a otac je predsjednik općinske podružnice HSP-a. Kako doznajemo, mještani su iznenađeno promatrali policijske automobile ispred kuće Kneževićevih. Nisu niti znali da je Goran bio jedan od osumnjičenih za razbojstva u Zagrebu. Budimirova obitelj, također doseljena iz BiH, živi na području općine Hrvatska Dubica, u naselju Živaja, udaljenom desetak kilometara od općinskog središta. Kako neslužbeno doznajemo, otprije je poznat policiji, u evidenciji ima pet kaznenih djela, od razbojstva do zloporabe droga. U Živaji doznajemo da je Budimir od malih nogu bio problematičan. Živio je u Hrvatskoj Dubici.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije