Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
#prekinimošutnju
Povratak na članak

Milijarda ustaje protiv nasilja: Zaustaviti sve oblike nasilja nad ženama u zdravstvu

Postoji sistemska pogreška u zdravstvu u kojemu se fizičko, verbalno i ekonomsko nasilje nad pacijenticama provodi desetljećima, a očituje se kroz nepotrebno bolne kiretaže, punkcije jajnih stanica, biopsije te vrijeđanja i omalovažavanja pacijentica

Komentari 4

ZA
zagi101
21:38 14.02.2021.

isuse bože pa kolko ima tih udruga koje sisaju proračun a nikakve koristi od istih ali baš NIKAKVE

VL
FE
fefellerunt
20:18 14.02.2021.

Pa kad su jače od potresa , zašto onda ne uklone te potrese kako ne bi bilo više štete na kućama i zgradama , naravno od njih se ne očekuju da nešto dadnu državi nego samo da koriste privilegije iz te države , kao da muškarci nisu izloženi nasilju u zdravstvu nego samo jadne privilegirane žene.

VL
VI
vidum
10:01 15.02.2021.

Najveću štetu i zlo ženama čine oni koji se bore "za njihova prava". Mnoge normalne žene zbog toga nikad neće imati vlastitu obitelj i nikad neće zagrliti svoje dijete, kolikogod to željele.

VL
SI
sisavac
08:12 15.02.2021.

najveće nasilje nad ženama u zdravstvu počine liječnici koji.. znate,... sestre. zar nije tužno da se svaku med sestru smatra nečijom priležnicom? što o tome ne govore? a zlostavljanje pacijenata... premali broj zdravstvenih radnika uzrokuje smanjenu brigu o bolesnima, a s vremenom oguglaš i na najteža stanja, pa ti je svejedno. nego, koja bi to po redu bila udruga? jel i ona pikira na javni novac za svoje djelovanje? ne žele se financirati iz članarina? je, najteže je platiti iz svojeg džepa za svoje aktivnosti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.