Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bleiburg

Milijan Brkić za Večernji: Došao sam kao hodočasnik, nisam dio protokola

Bleiburg - komemoracija u povodu 74. godišnjice bleiburške tragedije
Foto: Željko Hladika/24sata/PIXSELL
1/7
18.05.2019.
u 14:45

Brkić nije pristigao u štićenoj koloni iz Zagreba već se dužnosnicima pridružio tek kod hrvatskog groba na mjesnom groblju u Unterloibachu.

Premda je potpredsjednik Sabora Milijan Brkić od samog početka procesije koračao s predstavnicima državnog vrha, doznajemo kako nije pristigao u štićenoj koloni iz Zagreba, te da se dužnosnicima pridružio tek kod hrvatskog groba na mjesnom groblju u Unterloibachu.

Ondje ih je, naime, dočekao te im se pridružio u hodnji. Za komentar smo ga zamolili nakon završetka komemoracije na Lojbaškom polju, koju je promatrao iz prvog reda. Najprije je izbjegavao odgovor, odbijajući izravno odgovoriti na pitanje je li stigao u sklopu službenog protokola ili ipak u privatnom aranžmanu, kako je najavljivao.

Bleiburg - komemoracija u povodu 74. godišnjice bleiburške tragedije
1/40

- Ovdje sam svake godine - ponavljao je, pa je tek na treći upit odgovorio:

- Došao sam kao hodočasnik, ali ne može se pobrisati činjenica da obnašam dužnost potpredsjednika Hrvatskog sabora - kazao je Milijan Brkić za Večernji list.

Bleiburg - komemoracija u povodu 74. godišnjice bleiburške tragedije
1/6

Komentara 54

IM
imperatoriso
15:46 18.05.2019.

@Ilija_Gregorić, pozivaš se na Samuela Johnsona i njegovu rečenicu da je “domoljublje posljednje utočište svih hulja”? Često volite vi neobrazovani ljevičari i to pogrešno, zamjenjujući riječ patriotizam riječju nacionalizam – citirati Samuela Johnsona ne znajući da je dotični Johnson bioo engleski ultranacionalist i šovinist, ideolog britanskog imperijalizma 18. stoljeća, a patriote koje je nazvao huljama su bili borci za neovisnost svojih kolonija od Engleske. Da parafraziram Samuela Johnsona: antifašizam je danas zadnje utočište svih neobrazovanih ljevičara.

KO
Kopreinitz
15:30 18.05.2019.

Danas je bila prpa i provokatorima iz RF i drugih ljevih bacila, Austriske kazne djeluju, od muke izvjesili Jugo zastavu nebi li ipak isprovocirali incident, saka jada i bijede.

SP
SPi
15:55 18.05.2019.

Pogledajte transparent na antifa prosvjedu: Tito što si započeo trebao si i završiti. Nije li to poziv na ubijanje? Gdje je postupanje policije? Gdje su vrišteći naslovi novinara: Antifašisti pozivaju na novi pokolj? Drugovi novinari, pokazali ste da pripadate istomm soju kao i antifa banda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije