Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milijan Brkić za Večernji: Došao sam kao hodočasnik, nisam dio protokola

Brkić nije pristigao u štićenoj koloni iz Zagreba već se dužnosnicima pridružio tek kod hrvatskog groba na mjesnom groblju u Unterloibachu.
18. svibnja 2019. u 14:45 54 komentara 3506 prikaza
Bleiburg - komemoracija u povodu 74. godišnjice bleiburške tragedije
Foto: Željko Hladika/24sata/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Premda je potpredsjednik Sabora Milijan Brkić od samog početka procesije koračao s predstavnicima državnog vrha, doznajemo kako nije pristigao u štićenoj koloni iz Zagreba, te da se dužnosnicima pridružio tek kod hrvatskog groba na mjesnom groblju u Unterloibachu.

Bleiburg 74. obljetnica Bez incidenata u Bleiburgu: 'Nismo ovdje jer nekog mrzimo već zbog onih koje volimo'

Ondje ih je, naime, dočekao te im se pridružio u hodnji. Za komentar smo ga zamolili nakon završetka komemoracije na Lojbaškom polju, koju je promatrao iz prvog reda. Najprije je izbjegavao odgovor, odbijajući izravno odgovoriti na pitanje je li stigao u sklopu službenog protokola ili ipak u privatnom aranžmanu, kako je najavljivao.

Bleiburg - komemoracija u povodu 74. godišnjice bleiburške tragedije
1 / 40
Bleiburg - komemoracija u povodu 74. godišnjice bleiburške tragedije

- Ovdje sam svake godine - ponavljao je, pa je tek na treći upit odgovorio:

- Došao sam kao hodočasnik, ali ne može se pobrisati činjenica da obnašam dužnost potpredsjednika Hrvatskog sabora - kazao je Milijan Brkić za Večernji list.

Bleiburg - komemoracija u povodu 74. godišnjice bleiburške tragedije
1 / 6
Bleiburg - prosvjednici nosili transparent 'Ustaše i četnici, zajedno ste bježali'
Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas

  • imperatoriso:

    @Ilija_Gregorić, pozivaš se na Samuela Johnsona i njegovu rečenicu da je “domoljublje posljednje utočište svih hulja”? Često volite vi neobrazovani ljevičari i to pogrešno, zamjenjujući riječ patriotizam riječju nacionalizam – citirati Samuela Johnsona ne znajući da je dotični Johnson bio ... prikaži još!o engleski ultranacionalist i šovinist, ideolog britanskog imperijalizma 18. stoljeća, a patriote koje je nazvao huljama su bili borci za neovisnost svojih kolonija od Engleske. Da parafraziram Samuela Johnsona: antifašizam je danas zadnje utočište svih neobrazovanih ljevičara.

  • borispele47:

    Danas je bila prpa i provokatorima iz RF i drugih ljevih bacila, Austriske kazne djeluju, od muke izvjesili Jugo zastavu nebi li ipak isprovocirali incident, saka jada i bijede.

  • SPi:

    Pogledajte transparent na antifa prosvjedu: Tito što si započeo trebao si i završiti. Nije li to poziv na ubijanje? Gdje je postupanje policije? Gdje su vrišteći naslovi novinara: Antifašisti pozivaju na novi pokolj? Drugovi novinari, pokazali ste da pripadate istom ... prikaži još!m soju kao i antifa banda.