Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objava na Facebooku

Milijan Brkić: Uzmimo svoj križ i slijedimo ga!

Milijan Brkić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
20.03.2016.
u 17:09

Sjetimo se, danas posebno da smo samo obični mali ljudi, sa svojim manama i vrlinama. Budimo ponizni, skromni, mali u riječima i mislima, ali veliki u djelima prema bližnjemu, Domovini i našem puku.

Povodom blagdana Cvjetnice Milijan Brkić postavio je post na Facebooku gdje ljude poziva svoje sljedbenike da se sjete, danas posebno da smo samo obični mali ljudi, sa svojim manama i vrlinama. 

U nastavku prenosimo njegov post u cijelosti:

Današnji dan, blagdan Cvjetnice ili nedjelja muke Gospodnje, svečan je, pun radosti i toliko trijumfalan. Međutim, s druge strane kroz današnje pjevanje Muke po Mateju ne možemo, a ne razmišljati o pasiji koja slijedi u Velikom tjednu – Kalvarije koju je prošao Isus, a koju bismo rado zaobišli.

Iako su nam životi često trnoviti te često volimo reći „ako je moguće, neka me mimoiđe ovaj kalež“, danas je možda više nego ikada potrebno pogledati oko sebe i pogledati u svog bližnjeg. Možemo li se pitati mogu li ja biti nečija „Veronika koja pruža rubac“ ili pak „Šimun koji pomaže nositi križ“.

Sjetimo se, danas posebno da smo samo obični mali ljudi, sa svojim manama i vrlinama. Budimo ponizni, skromni, mali u riječima i mislima, ali veliki u djelima prema bližnjemu, Domovini i našem puku.

U našoj komociji, komformizmu i svedostupnosti, želji za napredovanjem i međusobnim natjecanjem, rijetko gledamo na bližnjega svoga, a još rjeđe prihvaćamo križeve na našem životnom put. No, križ nije simbol poniženja nego simbol pobjede.

Iako danas imamo dojam kao da živimo u „Getsemanskom vrtu“ te čekamo JUDU koji će izdati bližnjega svoga, Isus nam unatoč svemu poručuje: „Ako hoćeš za mnom, odreci se samoga sebe, uzmi svoj križ i slijedi me“.

 

[ UZMIMO KRIŽ SVOJ I SLIJEDIMO GA ]Današnji dan, blagdan Cvjetnice ili nedjelja muke Gospodnje, svečan je, pun radosti...

Posted by Milijan Brkić on Sunday, 20 March 2016
Ključne riječi

Komentara 88

DO
Donald
19:07 20.03.2016.

Čitajući ove komentare, čovjek se pita, dali u Hrvatskoj zbilja ima toliko idiota ?

OR
orguz
19:40 20.03.2016.

blagoslovio Gospodin tvoje riječi,a ako su iz duše i srca blagoslovio i tebe. Blagoslovio i one koji čitaju i vjeruju. Blagoslovio i one koji ne vjeruju. Umro je za SVE NAS.

NE
Neonacionalist
17:58 20.03.2016.

Milijane najbolji si a posebno te cijenim jer si jedan od rijetkih istinskih ratnih heroja u hrv.politici , kad bi barem ti bio predsjednik HDZ-a i HDZ s tobom na čelu osvojio uvjerljivo izbore bez koalicija s nekim Mostovima , onda bi vjerujem konačno imali pravu hrvatsku državu kakvu i zaslužujemo i za koju smo se borili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije