Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavni tajnik HDZ-a

Brkić poručio Milanoviću: O paklu govore oni koji ga se boje

Milijan Brkić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
17.02.2016.
u 15:12

– Nadam se da će na sljedećoj sjednici Vlade biti imenovan ministar branitelja – kazao je Brkić.

Glavni tajnik HDZ-a i koordinator Domoljubne koalicije u Vijeću za suradnju s Mostom kazao je u emisiji Studio 4 HRT-a da se nada da će ostali pomoćnici i zamjenici ministara biti imenovani do kraja sljedećeg tjedna, nakon što je danas Vlada imenovala dio njih. 

Objasnio je da je Vijeće za suradnju predložilo, ali da su ministri na kraju izabrali svoje pomoćnike i zamjenike. – Mi smo tijelo koje je pomoć i filtar prema Vladi, a ministri su ti koji izabiru i predlažu Vladi, a na kraju Vlada potvrđuje imenovanja – objasnio je funkciju Vijeća za suradnju Brkić te priznao kako je to tijelo na početku imalo "porođajnih muka", ali da se sada već uhodalo. – Sada je ta suradnja na visokoj razini povjerenja i iskrenog odnosa. Vijeće dobro radi, usuglašavamo stavove i politike – kazao je Brkić te dodao kako se na Vijeću nije razgovaralo o spajanju Ministarstva branitelja s Ministarstvom obrane, a njegov je stav da o tome prvo treba pitati branitelje. 

"Uskoro će javnost saznati ime ministra branitelja"

Otkrio je da se još uvijek "usuglašava" kandidat za ministra branitelja. – Uskoro će javnost saznati ime ministra branitelja. Mislim da je to pri kraju, nadam se da će na sljedećoj sjednici Vlade biti imenovan ministar branitelja – kazao je Brkić. 

Nekoliko puta naglasio je da se u javnosti često razgovara o temama koje ne zanimaju građane, kao što je izbor SDP-ovca Ranka Ostojića na čelo Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, smjena Dragana Lozančića s čela Sigurnosno-obavještajne agencije i smanjenja prava i povlastica dužnosnika.  – Mi ćemo Vladu kompletirati u dva do tri mjeseca, a prošloj Vladi trebalo je šest mjeseci da bi se kompletirala. Kada se proračun usvoji, onda ćemo krenuti u reforme – kazao je Brkić koji je komentirao i izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da će ovoj vlasti "prirediti pakao". 

– O paklu govore oni koji ga se boje. Neka on priča o paklu, a mi ćemo govoriti o budućnosti – rekao je Brkić te dodao da će se oni "žrtvovati da narod ne ide u smjeru pakla nego raja". Pozvao je sve stranke u Hrvatskoj da se prestanu baviti nebitnim temama. 

>>'Radman mora otići jer je nekompetentan i prekršio je zakon!'

>>'Posebni odredi aktivista, poput nekadašnje OZNA-e tragaju za 'ustašama', da opravdaju postojanje'

Komentara 75

Avatar navijač
navijač
15:24 17.02.2016.

Tako je mi koji volimo Hrvatsku smo pakao ostavili iza sebe onda kad smo se riješili orjunaša Josipovića ,pa sad i ove srbo - četničke vlade , još samo treba otvoriti oči hrvatima kao 91. i bit će opet dobro.

TA
tamanitelj
15:26 17.02.2016.

Brkiću ,dobar odgovor ionako Milanović puši na sve strane

ŠK
škurabura
15:35 17.02.2016.

Zoki ima pakao u glavi ,a u kući mu isto gori vatra.U stranci mu lože lomaču i zato on bunca o paklu . Nimalo mi ga nije žao , jer ima ona stara da Bog nije mačak i da dobro zna što radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije