Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milijan Brkić objavio: Ne mogu prihvatiti časnu dužnost ministra branitelja!

"Kako bih prekinuo tu mučnu situaciju, a svoje suborce i čitavu hrvatsku javnost poštedio daljnjih neugodnosti i neizvjesnosti, izvješćujem ih kako u ovom trenutku ne mogu prihvatititi tu časnu dužnost", napisao je na Facebooku Milijan Brkić.
13. ožujka 2016. u 19:50 628 komentara 27129 prikaza
Milijan Brkić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić na Facebooku je objavio da ne može prihvatiti funkciju ministra branitelja.

Brkić se u svojoj objavi zahvalio svima na potpori u posljednjih 20 dana od kada su ga HDZ i predsjednik stranke Tomislav Karamarko istaknuli za kandidata, ali potom ističe da u "politici postoje i oni drugi koji bi htjeli neka druga i drukčija rješenja". 

"Broj kandidata porastao je na desetak, a to se neriješeno stanje koristi za različite špekulacije kao i za svojevrsno grubo blaćenje Domoljubne koalicije, HDZ-a, hrvatskih branitelja i mene osobno", piše Brkić te dodaje da nema te funkcije koja bi mu bila važnija od "suboraca, od njihovih obitelji, od naše Hrvatske".  "Dužnost ministra hrvatskih branitelja ne može i ne smije biti 'poligon' za nemilosrdna politička prepucavanja, a budući ministar (tko god on bio) ne smije biti talac neodgovornog dijela politike i medija", piše Brkić te dodaje da je njegov prvi uvjet za prihvaćanje funkcije bio "fer, otvoren, korektan i pošten odnos te suglasje među vladajućom većinom, što ovom prilikom nije postignuto". 

Objavu glavnog tajnika HDZ-a sa Facebooka prenosimo u cijelosti:

"Poštovane obitelji poginulih, stradalih, nestalih i zatočenih HRVATSKIH BRANITELJA, hrvatski ratni vojni invalidi, HRVATSKI BRANITELJI, moji suborci i prijatelji. Zahvaljujem Vam se na potpori koju ste mi dali posljednjih 20-tak dana otkako su me Hrvatska demokratska zajednica i njen predsjednik g.Tomislav Karamarko istaknuli kao kandidata za MINISTRA HRVATSKIH BRANITELJA .

Iznimna mi je čast i ponosan sam na to što sam predložen od naše Stranke na tu dužnost, naročito što sam dobio veliku podršku od svojih suboraca i šire javnosti. Naravno, u politici postoje i oni drugi koji bi htjeli neka druga i drukčija rješenja. Broj kandidata porastao je na desetak, a to se neriješeno stanje koristi za različite špekulacije kao i za svojevrsno grubo blaćenje Domoljubne koalicije, HDZ-a, HRVATSKIH BRANITELJA i mene osobno.

Biti ministar HRVATSKIH BRANITELJA iznimna je čast i odgovornost. Radi se o brizi za najzaslužniji, najčvršći, ali često i najranjiviji dio društva koji ne smije biti ni na koji način obezvrjeđivan niti uznemiravan, pa ni na način da se dio medija i politike njima bave na nedostojan način.
Nema te "funkcije" koja bi mi bila važnija od mojih suboraca, od njihovih obitelji, od naše Hrvatske. To sam puno puta u životu do sada pokazao i dokazao konkretnim djelima. Dužnost ministra HRVATSKIH BRANITELJA ne može i ne smije biti "poligon" za nemilosrdna politička prepucavanja, a budući ministar (tko god on bio) ne smije biti talac neodgovornog dijela politike i medija. Moj prvi uvjet za prihvaćanje te časne dužnosti bio je fer, otvoren, korektan i pošten odnos te suglasje među vladajućom većinom, što ovom prilikom nije postignuto.
Kako bih prekinuo tu mučnu situaciju, a svoje suborce i čitavu hrvatsku javnost poštedio daljnjih neugodnosti i neizvjesnosti, izvješćujem ih kako u ovom trenutku NE MOGU PRIHVATITI TU ČASNU DUŽNOST.

Uz to želim istaknuti kako sam vrlo ugodno iznenađen senzibilitetom koji je za braniteljsku problematiku pokazao predsjednik Vlade RH-a g. Tihomir Orešković. Siguran sam kako će, tko god bude ministar HRVATSKIH BRANITELJA, imati njegovu punu potporu, na čemu sam mu iskreno zahvalan.
Na kraju, danas s odmakom vremena, uistinu možemo potvrditi velike riječi prvog Hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je rekao kako imamo svoju Hrvatsku i znamo kako je sačuvati jer „BUDUĆNOST PRIPADA NAMA“ !!!", napisao je na Facebooku Milijan Brkić. 

 

[ NEMAMO PRAVO ODUSTATI OD HRVATSKE KAKVU SU SANJALI NAŠI BRANITELJI ]Poštovane obitelji poginulih, stradalih,...

Posted by Milijan Brkić on 13. ožujka 2016

Uskoro opširnije...

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja
 • suncesmokvemaslina:

  g.Brkić, svaki svoj posao obavljali ste savjesno znamo da bi tako i ovaj. žao nam je. ovo je pomalo gubilo smisao, predloženi ste mjesec dana al pritisak jugosa i piskaranja trebala bi premijeru biti ne važna, ne znam zašto toliko razvlači...

 • Avatar juricamesko
  juricamesko:

  bravo Milijane ne dopusti nikomu da se poigrava s tobom.

 • gustirna:

  znaci idu novi izbori......pa pa...bye bye udbasi iz cuprije....javite se svom mesicu...jer trebati ce vam nova lova za 4 posto glasova....