Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevremeni izbori

Miletić otkrio uvjete za suradnju IDS-a s drugim strankama

Boris Miletić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
22.06.2016.
u 16:20

Prema riječima predsjednika IDS-a, protekla je Vlada "u kratkom i žalosnom mandatu, uspjela povući poteze koji bi, da se njihov destruktivni projekt nastavio, dodatno centralizirali zemlju".

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić u srijedu je poručio da će o načinu izlaska IDS-a na prijevremene parlamentarne izbore odlučiti tijela stranke u najkraćem roku, naglasivši kako nitko nema bianco-podršku IDS-a  .

Stavovi IDS-a nisu se promijenili. Niti jedna stranka ne može polagati pravo na IDS-ovu bianco podršku. Ona će, kao i prije sedam mjeseci, ovisiti o spremnosti potencijalnih partnera da istinski uđu u proces decentralizacije i da garantiraju provođenje strateških projekata u Istri, naveo je u priopćenju Miletić.

 Dodao je da "suradnja s desnim strankama, koje su u proteklih nekoliko mjeseci uspjele radikalno srozati razinu ljudskih prava i građanskih sloboda u zemlji, ne dolazi u obzir."

Prema riječima predsjednika IDS-a, protekla je Vlada  "u kratkom i žalosnom mandatu, uspjela povući poteze koji bi, da se njihov destruktivni projekt nastavio, dodatno centralizirali zemlju".

U tome su, kaže Miletić, "najglasniji bili članovi Mosta koji su otvoreno zagovarali ukidanje Istre kao samostalne regije". Najavljuje da će IDS i dalje biti čvrsta brana takvim idejama koje, kako tvrdi, "vrlo podlo i zlonamjerno udaraju na gospodarski i kulturni identitet Istre".

Miletić kaže kako je IDS u ovom kratkom razdoblju pokazao da je prava snaga Istre u Zagrebu, a, dodaje, "konačni poraz politike koja je zagovarala izgradnju Plomina C na ugljen samo je jedan u nizu primjera koji pokazuju IDS-ovu odlučnost u borbi za prava građana Istre".

"Naša platforma na novim izborima stoga je sasvim jasna – razvoj Istre i pravo Istrijana na bolji život apsolutni su prioriteti od kojih nikad nećemo odustati", naveo je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Ključne riječi

Komentara 11

PO
PikAs_O
17:52 22.06.2016.

Je li itko čuo/pročitao da je ovaj čovjek spomenuo riječ Hrvatska?

Avatar Tigar63
Tigar63
16:46 22.06.2016.

Vaš jedini uvjet je da ti sa kojima bi koalirali moraju biti komunisti u duši kao što si i ti Miletiću.Zato ne glumi nego reci otvoreno da ćeš na izbore u zagrljaju sa crvenim kmerima prištavca Milanovića.

NE
Neonacionalist
17:33 22.06.2016.

Ovaj IDS je od osnutka separatistička stranka koja se skriva iza nekog regionalnog ili autonomaškog predznaka , sad neznam da li im to služi za prikrivanje kriminala i korupcije IDS-a u koji se nitko dosada nije usudio dirnuti ili zaista tako misle , ja bih recimo volio kad bi mi Miletić objasnio koji je to "kulturni identitet Istre" prema njegovom ili mišljenju IDS-a , također on spominje "građani Istre" , to mi pogotovo nije jasno jer mogu postojati samo stanovnici Istre koji su ujedno građani Hrvatske ili je možda u što čisto sumnjam mislio samo na stanovništvo istarskih gradova ali zašto bi onda izostavio istarske seljake.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije