Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo iz 1991.
Povratak na članak

Mile Dakić oslobođen optužbe za smrt hrvatskih policajaca

Na kraju dokaznog postupka tužiteljstvo nije uspjelo pronaći direktnu vezu kojom bi dokazalo umiješanost Dakića u ubojstvo trojice policajaca.

Komentari 25

Avatar El Indio
El Indio
12:12 16.01.2014.

Dajte mu stolicu u saboru, Milanovic treba takve ljude

VL
DU
Deleted user
12:12 16.01.2014.

"Oružana pobuna nije kazneno djelo"-znate li uopće što ovaj zakon dopušta,uzmi oružje ,organiziraj skupinu i uništi neprijatelja ,ovo je samo u Hrvatske, to je iskoristila i koristi samo jedna nacionalna manjina.Bilo bi Smiješno ,da nije tragično...

VL
LO
Louie
12:23 16.01.2014.

Ha ha . tesko za povjerovat. Oslobodjen za ubojstvo trojice hrvatski policajaca. A da su policajci oduzeli zivot tom monstrumu dobili bi sva troica dozivotni zatvor. Pa sad hrvatski policajci malo razmislite koliko je vas zivot vrijedan.

VL
Avatar El Indio
El Indio
12:18 16.01.2014.

Uhicen na granicnom prijelazu izmedju bih i srbije? Drugi put takve ne treba slat u Hrvatsku vec neka ga bosanci osude. Pravosudze im je 50% naprednije a kosovsko pravosudze 100% vise naprednije od naseg

VL
DU
Deleted user
12:31 16.01.2014.

Rekli bi naši pravni stručnjaci da sud može donjeti različitu presudu . Već viđeno ! Živjelo hrvatsko odvjetništvo i neće se žaliti !

VL
DU
Deleted user
13:12 16.01.2014.

Jednom riječju-sramota.

VL
DO
dobar
13:25 16.01.2014.

Koje obrazlozenje sudskog vijeca -oruzana pobuna protiv drzave nije kazneno dijelo, to znaci svatko moze uzeti pusku ili bilo koje oruzje otici u Sabor pobiti ljude i prozvati se vlascu i imenovati novu vlast i to nije kazneno djelo znacii protiv drzave mozes da radis sto oces ako ti je namjera da je rusis jer to nije kaznjivo po ovom sto je sudsko vijece obrazlozilo, koje li banana drzave pa to nema ni u najzabitijim drzavama a ne u srcu Evrope da covjek ne povjeruje. Na temelju cega onda sude ove sto su skidali cirilicne ploce pa oni su takoder rusili drzavu a to nije kaznjivo djelo, zasto su otpustili policajca koji je skidao plocu pa on je zelio samo srusiti ovu kvazi drzavu.Kojeg cirkusa u Hrvatskom sudstvu i cijeloj drzavi .

VL
LU
Lucina
13:08 16.01.2014.

Ovaj ce sada u Milanovicevu vladu jer takve on treba ti su njegova snaga!

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
15:43 16.01.2014.

Što se tiče "nepostojanja direktne veze" a kad takvo obrazloženje postavimo i kontekst suđenja hrvatskim braniteljima, postavljaju se opravdana pitanja: Zbog čega se sudi Tomislavu Merčepu? Gdje je direktna veza? Zbog čega se sudilo Branimiru Glavašu? Gdje je direktna veza?za? Na temelju čega je osuđen Mirko Norac? Gdje je direktna veza? Zbog čega je u pritvoru umro Đuro Brodarac? Gdje je direktna veza? Mogao bih ja nabrojiti još čitavu hrpu ovakvih primjera, ali i ovo je više nego dovoljno, i zbog svega toga, ja mogu potpuno čista obraza reći kako u ovoj Hrvatskoj za hrvatske branitelje vrijede jedni zakoni i kriteriji, a za udbaše, četnike, komuniste i jugoslavene vrijede neki sasvim drugi kriteriji.

VL
DO
dobar
13:19 16.01.2014.

Zamislite ovo poticanje na oruzanu pobunu protiv drzave nije kazneno dijelo koje li farse a policajci Hrvatski to je bezvrijedno meso na kojem se ovakovi mogu izivljavati koliko oce a da ne odgovaraju ni za sto. Policajci razmislite malo kolikoo vam vrijedi zivot u ovoj smijesnoj drzavi sa glupim zakonima. Poticanje na oruzanu pobunu nije kazneno dijelo a pozdrav za dom je kazneno dijelo koje farse .

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
15:39 16.01.2014.

Stara priča. Bajić maksimalno koristi zakon o aboliciji, sabotira postupke protiv četnika, zatim ih "zbog manjka dokaza" kao i zbog "nepostojanja direktne veze" prevodi u oružanu pobunu, a koja onda potpada pod zakon o aboliciji koji je potpisao tadašnji predsjednikk Republike doktor Franjo Tuđman, pa se onda nakon ovakvih odluka pojavljuje po forumima cijela falanga plaćenika koji krivnju za ovu bajićevi diverziju pokušavaju svaliti na Tuđmana. Inače, za politički nepismene jedna lekcija iz osnova politike: Predsjdnik države potpisuje, ali ne donosi zakon. Zakon može donijeti samo Hrvatski sabor i nitko više, jedino vlada još može donijeti podzakonske akte sa zakonskom snagom. Dakle, zakon o aboliciji nije donio predsjednik republike nego sabor, a za zakon su glasali svi osim HSP-a, dakle i HDZ i SDP i HSLS i svi ostali.

VL
KA
Karloho
13:21 16.01.2014.

Sada valjda svatko tko je pripadnik bilo koje nacionalne manjine moze nekaznjeno sudjelovati u oruzanoj pobuni.

VL
ER
EUGEN ROMMEL 2
14:43 16.01.2014.

ljudi moji, gdje mi živimo? u što se ova zemlja pretvorila?

VL
Avatar tajar
tajar
20:44 16.01.2014.

Optuženi zasigurno nije bio kuhar u oružanoj pobuni.

VL
KA
karlovcankica
20:17 16.01.2014.

a sto se tome cuditi..chetnici vladaju..pa nece valjda osuditi svog chedu

VL
DU
Deleted user
12:17 16.01.2014.

Cuj ovo "oruzana pobuna nije kazneno djelo" jel to onaj zakon koji je donijo HDZ ili???

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.