Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži odbor za proslavu

Grabar-Kitarović: Još nisam ništa dogovorila s Milanovićem za Oluju

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Robert Anic/PIXSELL
14.04.2015.
u 16:03

Nije ništa još dogovoreno, malo prije sam potpisala dopis premijeru Milanoviću, kazala je predsjednica

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poručila je danas kako još ništa nije dogovorila s premijerom Zoranom Milanovićem vezano uz proslavu desete obljetnice Oluje te da mu je danas uputila dopis u kojem predlaže osnivanje Državnog odbora.

– Nije ništa još dogovoreno, malo prije sam potpisala dopis premijeru Milanoviću u kojem predlažem da se osnuje Državni odbor u kojem bi bili predstavnici i mojeg i njegova ureda i Sabora i parlamentarnih stranaka, ali i zapovjednici iz Oluje, predstavnici vojske, policije, Glavnog stožera jer je to državno pitanje o kojem se apsolutno ne smijemo razdvajati i dijeliti. To je jedan od najslavnijih datuma u novijoj hrvatskoj povijesti i želim da ga obilježimo najdostojanstvenije što možemo. Idemo se dogovoriti, osnovati Državni odbor i vidjeti kako na najbolji način obilježiti Oluju, hrvatsku pobjedu, ali i odati počast svim žrtvama – poručila je danas predsjednica.

Osvrnula se i na uzvike "Za dom spremni" na utakmicama, zbog kojih će se sljedeća utakmica reprezentacije s Italijom u Splitu igrati bez publike.

– Apsolutno apeliram kao predsjednica da se prestane s tim uzvicima, ali i na sve ostale da ne bojkotiraju zbog toga nogometne utakmice, upravo suprotno, idemo pokazati civiliziranim ponašanjem da smo time veleposlanici svoje države – poziva predsjednica koja misli da se korištenje tog uzvika može riješiti samo "kontinuiranom edukacijom i isticanjem da su takvi povici, koji vrijeđaju nekoga, povici rasizma, povici netolerancije, apsolutno neprihvatljivi".

– Nažalost, policija tu ne može puno učiniti, može u pojedinačnim slučajevima koji su zabilježeni. Mislim da je policija prošli puta odradila dobar posao jer su uspjeli spriječiti veće nerede i bacanje petardi i baklji, ali takve povike možemo iskorijeniti jedino sustavnim radom i isticanjem toga, ne ignoriranjem događaja na kojima jesmo, nego čak ignoriranjem takvih povika, da im se ne da na važnosti i da se ljude koji dolaze na te stadione uči toleranciji, da se ne smije osobna frustracija stanjem u državi ili osobnim gospodarskim stanjem prelijevati u izraze mržnje prema drugima – zaključila je Kolinda Grabar-Kitarović

>> Predsjednica čekala premijera: Neka osobni interes stavi iza državnog!

Komentara 141

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
18:22 14.04.2015.

Milanović glumata kao i obično... Jedva čekam da ode...

ZL
zlocinackaplatforma112
18:36 14.04.2015.

Nevjerovatno je koliko pristranosti se prezentira na ovomu portalu ili je to ipak samo vrlo prizemno poticanje na govor mržnje,naime toliko uvreda na račun predsjednice RH sam čuo samo na HTV-u i od drugova skojevaca na čelu s drugom milanovićem.Pisati bez sankcija o predsjetnici koja "voli kitu" je ne samo degutantno nego i kažnjivo ali eto,tolerira se ovdje.Čitam komentar od izvjesne gospođe koja glumi valjda irkinju nancy callahan i začuđujuće je koliko nekritičnosti ima kod ljudi koji ovdje valjda dođu pljuvati sve koji nisu udbaškoskojevske sorte.Gđo nancy pa više je agencija osnovao ovaj umišljeni,po mnogim mišljenjima pa i stručnim,bolesnik od premijera nego što su do sad sve vlade osnovale i o tomu šutiš ili što je vjerovatnije,pojma nemaš o zbilji.Ovi skojevci ne samo da gospodarski uništavaju hrvatsku nego ju vraćaju u mračno doba udbaškokomunističkog diktata,ukinuli su pokroviteljstvo nad obilježavanjem spomena na ogromne žrtve Bleiburga,ukinuli komisiju za istraživanje zločina komunističke banda,opet oživili proslavu i četnički dernek u srbu a sad hoće i ukinuti izvornu proslavu oluje u Kninu,pokušaj da ju izmjeste u Zagreb je samo prozirni pokušaj obmanjivanja naroda.Nikad nisam bio pobornik odmazdi ali ovaj bahati i moram reći,izrazito nesposobni premijer je doveo do toga da po neminovnom krahu te zločinačke partije sve vodi prvo lustraciji komunista i njihovog okota pa ukidanje abolicije četnika do zabrane rada SDP-a po njihovim riječima,sljednice SKH.Na HTV-u treba napraviti takvu čistku kojoj bi se i naš prvi predsjednik protivio ali to je zaista neophodno.Navodnih 200 obitelji koje je,opet navodno,stvorio g.Tuđman treba procesuirati te im predhodno svu imovinu nacionalizirati pa da onda vidim te udbašiće kako će reagirati na to...jamačno bi graknuli da eto oni brane te tajkune samo jer su oni(SDP) veliki demokrati.Konačno,drugovi skojevci,udbaši,orjunaši,četnici i ostala klateži neminovno vam se bliži kraj,oprosta niti pomirbe više biti neće a vi će te završiti tamo gdje i spadate....u smeće.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:47 14.04.2015.

Kakvo je to ponizavanje Oluje ako ce biti dvije proslave, jedna u Kninu kao i do sada, a druga, tj. mimohod u Zagrebu? Sto je tu i tko je tu ponizen? Zasto mimohod ne bi bio u Zagrebu? Zar nije vec bio jednom? Kome je ponizenje gledati HV kako paradira?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije