Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u SDP-u

Milanovićev plan za pobjedu

07.10.2015., Zabok - Premijer Zoran Milanovic sa zupanom Zeljkom Kolarom te ministrima Sinisom Hajdasem Doncicem i Sinisom Vargom u sklopu posjeta Krapinsko-zagorskoj zupaniji posjetio Opcu bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana.  Photo: Marko Jurinec
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
01.02.2016.
u 00:12

Danas će navodno objaviti program kojem su temelj slobodarstvo i smjernice za gospodarski razvoj, a predložit će i stranački referendum o izmjenama Statuta

Zoran Milanović u petak je predao svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a, a danas bi mogao objaviti i svoj program za novi SDP. Kako neslužbeno doznajemo, temelj programa bit će slobodarstvo, a sadržavat će i smjernice za gospodarski razvoj Hrvatske.

– Bit će moderniji od programa Zlatka Komadinine i dat će odgovor na pitanje gdje smo u 21. stoljeću i tko je taj tko ima najviše znanja da okupi ljevicu i da ju vodi prema novoj pobjedi i tko je zapravo taj kojeg HDZ nikako ne želi na čelu oporbe – kaže naš izvor iz SDP-a. Kako doznajemo od Milanovićevih suradnika, i aktualni šef stranke planira predložiti izmjene stranačkog Statuta.

Preferencijalno za delegate

– Želi uključiti u odlučivanje sve članove. Ideja je da se u idućih šest do sedam mjeseci raspiše stranački referendum o izmjenama Statuta nakon što se provede rasprava po organizacijama. Na referendumu bi se našli oni prijedlozi za koje bude najveći broj članova. Isto tako Milanović je već kazao kako bi želio da se preferencijalno biraju i delegati za konvenciju, a poznat je i njegov stav da više ne želi biti taj koji će sastavljati liste za Sabor – kaže jedan član Predsjedništva SDP-a koji podupire Milanovića. Isti izvor, osobno, smatra da bi se u Statut trebala uvesti i obveza da za neke najodgovornije dužnosti, poput predsjednika države, SDP svog kandidata bira na predizborima u SDP-u, možda čak i s mogućnošću da glasaju i simpatizeri stranke.

Milanović je, inače, nedavno u Zagorju na obiteljskom domaćinstvu u Sv. Križu Začretje okupio 50-ak svojih suradnika. Sastanak je održan kako bi se dogovorila strategija kojom će pokušati izboriti još jedan mandat na čelu SDP-a.

Na “druženju” se okupila većina predsjednika županijskih organizacija SDP-a poput šefa Dubrovačko-neretvanske županije Davora Penića, Splitsko-dalmatinske Arsena Bauka, Šibensko-kninske Ivana Klarina, novog predsjednika Istarske županijske organizacije Vilija Bassanesea, šefa Karlovačke Damira Mateljana, Krapinsko-zagorske Siniše Hajdaša Dončića, Požeško-slavonske Zdravka Ronka, Bjelovarsko-bilogorske Vedrana Babića, Varaždinske Marija Habeka, Sisačko-moslavačke Zorana Vasića, Osječko-baranjske Domagoja Hajdukovića...

Uži stožer

Došli su i neki šefovi gradskih organizacija SDP-a poput Sabine Glasovac, šefice zadarske te Franka Vidovića iz šibenske organizacije, većina bivših ministara, ali i neki koji nisu na čelu stranačkih organizacija poput Ivana Račana. Na sastanku je imenovan i uži stožer za izbore u kojem su se našli Siniša Hajdaš Dončić, Peđa Grbin, Domagoj Hajduković, Mirando Mrsić, Ranko Ostojić... Milanović želi da se za njegovu kandidaturu prikupi što više potpisa na terenu kako bi i impresivnom brojkom pokazao koliko ljudi stoji iza njega. Tražio je da se ne vodi negativna kampanja kako se ne bi njome naštetilo stranci i da bi se izbjegla podjela ljudi.

Poručio je da treba pokušati profitirati od samih unutarstranačkih izbora s obzirom na to da je na vlasti stranka koja nas, kaže jedan sudionik sastanka, želi vratiti u neka vremena kada su razine sloboda bile manje i kojoj su uzor Mađarska i Poljska. Društvu je kazao i kako će tražiti sučeljavanje s Komadinom na televiziji, a u planu su mu i brojni skupovi na kojima će se truditi okupiti što više članova lokalne organizacije koju posjeti.

I Milanovićev protukandidat Zlatko Komadina okuplja tim. Jučer je objavio da je za predsjednika svog Izbornog stožera kampanje za predsjednika SDP-a imenovao Rajka Ostojića, a njegovim zamjenikom Erika Fabijanića.

>> Opušteni Milanović na druženju u Jastrebarskom

Komentara 95

Avatar samo Istina
samo Istina
00:37 01.02.2016.

Tragedija od stranke, od njenih tzv. vrijednosti koje zastupa. Bože sačuvaj. Teško crnilo

DU
Deleted user
01:19 01.02.2016.

I Milanović stranački putuje i tulumari a narod po zakonu sve plača.

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
06:20 01.02.2016.

Svrbi guza Milanovica. pslije svi izgubljeni izbora, nemore bolje ocekivati I na SDPovim. Looser je pokazo svoje pravo lice. Druze Milanovicu jedno ti ostaje primi se krampa I lopate, te pjevaj kramp lopata to nam je parola, Milance se opravit mora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije