Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milanovića i ministre sutra u Gunji čekaju zahvalnice, ali i prosvjedi

Uz pljesak i riječi zahvale premijera i njegove ministri sutra u Gunji dočekat će i prosvjednici koji žele najviši državni vrh upozoriti, kako kažu, na masu stvari koje su nepošteno i nepravedno napravljene u Gunji
03. rujna 2015. u 13:13 24 komentara 507 prikaza
13.05.2015., Gunja - Nakon sjednice Vlade koja se odrzala u obnovljenoj zgradi Opcine, premijer Zoran Milanovic obisao je osnovnu skolu te je sjeo na kavu u obliznjem kaficu. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U Gunji će se sutra održati prigodna svečanost u kojoj će se simbolično obilježiti završnica radova na obnovi objekata stradalih u prošlogodišnjih poplavi. Ovom svečanošću općinski čelnici Gunje žele zahvaliti svima onima koji su pomogli u obnovi obiteljskih kuća, objekata javne namjene, infrastrukture, odnosno, svima koji su na bilo koji način pomogli u normalizaciji života u Gunji. Pripremljeno je 300-tinjak zahvalnica koje će biti dodijeljene zaslužnima, ali radi vremena one se neće dijeliti na samoj proslavi. Općinske vlasti najavljuju kako će tijekom svečanosti biti prikazan film o stanju u Gunji prije poplava, razmjerima stradanja kao i stanju danas, a prisutnima će se obratiti i premijer Zoran Milanović i ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš.

Međutim, uz pljesak i riječi zahvale premijera i njegove ministri sutra u Gunji dočekat će i prosvjednici koji žele najviši državni vrh upozoriti, kako kažu, na masu stvari koje su nepošteno i nepravedno napravljene u Gunji.

– Dosta je bilo šutnje! Vrijeme je da se ujedinimo i da se čuje stvarno stanje u Gunji, kaže Antonio Marković, predsjednik Mladeži HDZ-a općine Gunja, koja i organizira prosvjed. Dodaje kako je prosvjed prijavljen policiji te da su pozvani i svi drugi mještani da im se priključe bez obzira na stranačku pripadnost.

– Niz je nelogičnosti i čudnih stvari koje su napravljene u Gunji tijekom obnove. Ovo je vjerojatno zadnja mogućnost kada će premijer i ministri biti u Gunji i to treba iskoristiti, ističe Marković. Prosvjednici najavljuju i pripremanje raznih transparenata kojima će upozoriti na probleme. Navodi i kako Mladež HDZ-a općine Gunja pozdravlja odluku da se donatorima uruče priznanja i zahvalnice, ali i da smatraju sramotnim da se zajedno sa svim donatorima, ljudima, koji su velikodušno pomagali Gunji i Gunjancima, pozivaju i predstavnici aktualne vlasti koji su najodgovorniji za sve nepravde kojima smo svakodnevno svjedoci od poplave prošle godine. Kao osnovne nelogičnosti u obnovi, na koje žele upozoriti Milanovića i ministre, Marković ističe kategorizaciju objekata, mjerenje visine vodnoga vala, odabir izvođača, odbačene zahtjeve za obnovu, sporost i kvalitetu obnove, zapostavljeno gospodarstvo i izbacivanje na ulicu iz kontejnera.

Poziv za sutrašnji prosvjed širi se i putem društvenih mreža, a još je nepoznato hoće li se sutra u Gunji pojaviti i aktivisti Živoga zida.

>> Načelnik Gunje: Nitko iz kontejnera neće biti izbačen na silu

Podijelio mišljenja
Na blagajni vam prebrzo skeniraju namirnice i ne stignete ih pospremiti? Muškarac otkrio trik za takvu situaciju
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
 • _Slavonac_:

  Za što zahvalnice?! Hoće sami sebi dijelit??

 • Avatar de_niro
  de_niro:

  Kakve zahvalnice? Zaslužili su oni svašta, ali zahvalnice definitivno ne...

 • kvocam:

  Ma kakve zahvalnice?!