Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O skandalu na arbitraži

Milanović: Znat ćemo zaštititi nacionalne interese

Milanović Gradilište
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
22.07.2015.
u 15:13

Kazao je i da je ministrica vanjskih poslova i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić na tu temu imala tiskovnu konferenciju koju su detaljno uskladili

– To je zabrinjavajuće, ne izgleda dobro. Ali s malom zadrškom to kažem, provjerit ćemo to onim metodama koje nam stoje na raspolaganju i zaštiti državne interese – komentar je premijera Zorana Milanovića na međunarodni skandal na arbitraži između Hrvatske i Slovenije, a koji je otkrio Večernji list.

Premijer je na pitanje novinara koji su koraci Hrvatskoj na raspolaganju odgovorio:

– Stanimo zasad na ovome. Ovo mi se ne sviđa. Dopuštam da je moguće riječ o nekoj pogrešci, ali ako nije, znat ćemo zaštititi nacionalne interese.

Kazao je i da je ministrica vanjskih poslova i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić na tu temu imala tiskovnu konferenciju koju su detaljno uskladili. Milanović je danas obišao gradilište novog putničkog terminala Međunarodne zračne luke Zagreb. Na pitanje novinara hoće li se taj aerodrom zvati po prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, kazao je da je njegov stav o tome poznat.

– Da nema ovoga, a mi smo tome barem malo pridonijeli, ne bismo imali o čemu razgovarati, Neka se dijete prvo rodi pa ćemo ga onda krstiti. Nemam problema s time, ali neka se aerodrom prvo završi – kazao je Milanović.

Prema njegovim riječima, radovi na aerodromu idu malo ispred rokova i uporabna dozvola trebala bi biti izdana krajem  2016..

– Onda je potreban još koji mjesec za testiranje, a možda bude gotovo i  ranije. Bitno je da se konačno ova vizura diže i da će Zagreb imati moderan europski aerodrom – izjavio je premijer.

>> Vesna Pusić: To bi bilo apsolutno šokantno i neprihvatljivo za Hrvatsku

Komentara 29

L0
luena 01
15:37 22.07.2015.

Nit ste znali nit znate nit vam se hoce sitit nacionalne interese nit interese gradjana...jedan od primjera je samo LB koja do danas bivsim stedisama ne vraca njihov novac,a da sta vi imate sa tim nije to vas novac,jel tako?? Cujemo se nakon izbora sta ces nam reci,sad ce te sve i svasta obecati ne bi li pridobili naivne glasace samo da vam se jos jedan mandat da... Treba si malo Grcica zauzdati ,....Nema vama nista prece i sladje od fotelje,da ima vi bi vec kod prve vijesti i nepravilnosti reagirali i arbitrazne suce po prstima lupili... Nije njihovo pa im se lako -olako tudje dijeli....

AB
abendblatt
15:47 22.07.2015.

Milanovic opet prica gluposti, kako ce on to zastititi nacionalni interes kad Arbitrazni sud donese odluku na koju ne postoji pravo na zalbu? sad je vrijeme da se reagira , prije konacne odluke, kaj se caka?.

LI
liskovaca
15:44 22.07.2015.

odstupi izdajico!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije