Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostavka ministrice

Milanović: Žao mi je ministrice Holy, ali to se ne može događati

zoran milanovic (1)
Patrik Macek/Pixsell
08.06.2012.
u 10:10

Javnost ima pravo znati s kime se družim, ima li ta osoba bilo kakav poslovni odnos sa mnom, strankom ili dobiva li poslove od Vlade. Moram reći da Emil Tedeschi i njegova tvrtka nisu bili donatori SDP-ove kampanje, rekao je premijer

Premijer Zoran Milanović dan nakon što je ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy napustila Vladu rekao je da mu je zbog toga jako žao, ali da su postavili neke određene standarde kojih će se držati.

Na pitanje je li Holy morala otići zato što je urgirala za suprugu partijskog druga ili zato što je to izašlo u javnost, premijer nije želio izravno odgovoriti.

– Ono što se dogodilo je to da je taj e-mail napisan, da je ministrica to priznala, da je to pogrešno i da se to tako ne može raditi. Još jednom ponavljam da mi je žao.

Premijera Milanovića pitali su i tko će Holy naslijediti na mjestu ministra zaštite okoliša i prirode. Nije želio otkriti tko će biti nasljednik.

– Mirela Holy provodila je Vladinu politiku, lomila je tabue i interese nekih lobija, no nije stigla sve to promijeniti, ali onaj ili ona tko dođe na njeno mjesto provodit će dalje politiku Vlade i, ako je netko sretan zbog ove odluke, neka se prestane radovati – rekao je Milanović.

Premijer je odgovarao i osjetio potrebu reći nekoliko stvari o svom odnosu s poduzetnikom Emilom Tedeschijem čiji je gost bio jučer u njegovu ljetnikovcu na Hvaru.

– Javnost ima pravo znati s kime se ja družim, na koji način sam povezan s tom osobom, ima li ta osoba bilo kakav poslovni odnos sa mnom, strankom ili dobiva li poslove od Vlade. Moram još jednom reći da Emil Tedeschi i njegova tvrtka nisu bili donatori moje, odnosno SDP-ove kampanje i mogu vam reći da će to tako biti sve dok sam ja šef SDP-a.

Da pojača uvjeravanje kako nije riječ ni o kakvom sukobu interesa, Milanović je podsjetio da Tedeschija zna još od osnovne škole, da su dugogodišnji prijatelji i kako on ne uživa nikakvu zaštitu ove Vlade jer je, uostalom, nedavno bio pozvan u Poreznu upravu.

Milanovića su novinari pitali i je li više štete donijela svojim pismom Holy ili on odlaskom na vikendicu istaknutog člana HUP-a samo dan nakon što je Vlada izmijenila zakon i ukinula beskonačnu primjenu kolektivnih ugovora.

– Pitanje je vrlo sugestivno, ali ponavljam da je riječ o čovjeku koji je prije dva dana pozvan u Poreznu upravu. Ja ljude ne dijelim na HUP-ovce, sindikaliste ili one koji to nisu, nego na one s kojima se može i ne može razgovarati. Tu političke štete nema.

Novinari su rekli da je slučaj ministrice Holy manje štetan od slučaja HNS-ovaca koji su u HEP-u zaposlili Zvonka Ercegovca čiji brat ima tvrtku koja ima unosne ugovore upravo s HEP-om.

Premijer je rekao da će kriteriji biti jednaki za sve, da za ovaj slučaj ne zna te pozvao novinare da i dalje promatraju tu tvrtku, ima li kakve poslove s državom i pod kojim okolnostima ih je dobila.

Komentara 139

UK
Ugo Kajvez
10:55 08.06.2012.

08.06.2012. u 10:52h dxdy . Sorry nisam ni stigao pročitiati tvoj komentar od bijesa na milanovića a vidim da isto pišemo ........

RE
rest141
10:19 08.06.2012.

što se ne može događati? to što je intervenirala ili to što se doznalo?

Avatar stravaxx
stravaxx
10:30 08.06.2012.

mirela je samo javno napravila ono što svi odreda rade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije