Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepotizam

Milanović: Vijest o bratićevu poslu oraspoložila me

Foto: Večernji list
07.06.2014.
u 09:30

Što da ja radim? Ne mogu ni za brata odgovarati. Za djecu mogu, odgovorio je premijer na pitanje o zapošljavanju u NP-u Krka

Zapošljavanje njegova bratića Boška Poljaka u Nacionalnom parku Krka za premijera Zorana Milanovića bila je radosna vijest. To je među ostalim rekao jučer novinarima koji su ga pitali da komentira otkriće Večernjeg lista da je njegov rođak nakon 23 godine zamrznuo mirovinu i među brojnim kandidatima upravo on dobio posao tehničkoga rukovoditelja u NP-u Krka. Milanović je prvo rekao da to ne bi komentirao i da se novinari za to obrate Nacionalnom parku Krka. No, ipak je dodao da je tu “radosnu vijest, koja ga je jako raspoložila”, doznao prije nekoliko mjeseci.

Kontrolirat će ulaganja

– Što da ja radim? Ne mogu ni za brata odgovarati. Za djecu mogu – kazao je premijer.

A u NP-u Krka nisu bili baš rječiti o zapošljavanju premijerova bratića. Ravnatelj te javne ustanove Tonči Restović izjavio je da je natječaj za voditelja odsjeka tehničke službe i održavanja raspisan 16. kolovoza 2013. zbog bolje kontrole investicija, koje su, istaknuo je, povećane ove godine, a pogotovu će biti povećane u idućoj godini.

– Nakon natječaja koji je provodila komisija na čelu sa mnom, od 13 valjanih prijava izabran je kandidat s kojim je sklopljen ugovor o radu – rekao je za medije ravnatelj NP-a Krka Restović.

Na pitanja koja mu je Večernji list poslao još prekjučer, a među ostalim pitali smo ga i po kojim je kriterijima na natječaju izabran baš Boško Poljak, kolika je plaća za radno mjesto na kojem je zaposlen premijerov bratić..., Restović nije odgovorio. Pa tako ni na pitanje je li s njim za primanje u stalni radni odnos Boška Poljaka kontaktirao premijer Milanović ili ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović, u čijem su resoru nacionalni parkovi. Ni ministar Zmajlović nije odgovorio na naše pozive i SMS-ove, no od njegove glasnogovornice Dijane Sušac dobili smo odgovor u kojem se negira bilo kakva povezanost Zmajlovića s Poljakovim zapošljavanjem.

Aktivni član SDP-a

“Nacionalnim parkovima i parkovima prirode upravljaju javne ustanove na čijem su čelu ravnatelji i upravna vijeća koji sukladno zakonskim obvezama, svaki u svojem dijelu, obavljaju propisane poslove koji uključuju i provođenje natječaja i zapošljavanja. Ministar ni Ministarstvo u tome ne sudjeluju”, navodi se u odgovoru. U Ministarstvu kažu i da je u ukupno 19 parkova zaposleno više od 1600 djelatnika te da ministar Zmajlović nije upoznat s kvalifikacijama, opisom posla i ostalim službenim ili privatnim podacima zaposlenika.Poljak je, podsjetimo, umirovljen kao časnik Jugoslavenske ratne mornarice 1990. godine i aktivni je član SDP-a.

>> Milanovićev bratić nakon 23 godine mirovine postao tehnički direktor 
u NP-u Krka

Komentara 25

Avatar Retardo
Retardo
09:42 07.06.2014.

I ja sam zbog toga sretan kad vidim kako toj simpatičnoj i normalnoj antifašističkoj obitelji dobro ide i kako žive svoj san (nije baš hrvatski san, ali neka). Normalni i pošteni tatica Stipe junak Domovinskog rata koji je davao dežurstva u Saboru, normalni i pošteni sinčić Krešica uspješni poduzetnik kojeg banke naprosto obožavaju i trgaju se da mu daju kredite, normalni i pošteni brat od tetke Boško koji je muku mučio 25 godina s JNA penzijom dok ga nisu konačno prepoznali kao mladog perspektivnog ekološkog menadžera, a tu je i najnormalniji i najpošteniji sinčić Zoki koji je sve naj naj. Zaista jedna divna obitelj koju bi svatko poželio za komšije i u koju bi se svatko htio priženiti ili priudati. To je jednostavno antifašizam.

VL
   
09:57 07.06.2014.

nemožeš ni za brata odgovarati a vodio bi jednu državu?................zato nam je kako nam je jer vi črljeni nemate blage veze niočemu.................busate se obrazovanjem a iza toga ništa - baš nikakvog znanja jer ste diplome ishodili pomoću partijske knjižice............Želite se predstaviti nekakvim demokratima, ali u glavama sa sićušnim mozgićima je zaostao komunizam..............Jadna drđava i narod koji vi vodite........U hrvatskoj će biti dobro tek kad vi više nećete postojati

KA
kavicakaka8
10:20 07.06.2014.

Što da ja radim? Ne mogu ni za brata odgovarati. Za djecu mogu, -kak te nije tak sram bahatiti se-i djecu si narival v CEDEVITU delat kod onog svog druga iz hemingveja-OD TVOJIH silnih laži još se budeš na krajuu zapital da li su i djeca tvoja-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije