Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Milanović uživa podršku čak 73 % građana i 45 % HDZ-ovih birača

zoran milanović (1)
Anto Magzan/PIXSELL
28.01.2012.
u 19:21

Novi hrvatski premijer Zoran Milanović ubrzanim se ritmom približava do jučer nedodirljivom hrvatskom političaru br. 1 po popularnosti Ivi Josipoviću. Najednom čak i 49 posto građana vjeruje da Hrvatska napokon ide dobrim smjerom

Građani su optimistični i vjeruju da Hrvatska ide u dobrom smjeru, pokazuju to podaci istraživanja Crobarometar, koju provodi IPSOS PULS u suradnji s Dnevnikom NOVE TV. Naime, čak 49 posto građana smatra da će potezi Vlade odvesti Hrvatsku na pravi put, dok onih koji su i dalje pesimistični i misle da zemlja ide u lošem smjeru ima 33 posto. Njih 17 posto ne može odlučiti kojim smjerom idemo.

Pravi lider

U prve poteze Vlade Zorana Milanovića povjerenje ima 60 posto birača. Čak 38 posto HDZ-ovih birača dijeli optimistična razmišljanja, birači vladajuće koalicije pružaju 85-postotnu podršku, dok je 50 posto birača ostalih stranaka također uz Vladu.

Kada se radi o politici Vlade, najveći postotak potpore ima vanjska politika sa 60 posto podrške ispitanih građana, zatim socijalna politika s 59 posto, dok je gospodarska politika prikupila visokih 57 posto, financijsku politiku Vlade pak, podupire 53 posto građana.

>>Milanović: Ni jedna vlast ne ispunjava očekivanja u potpunosti

Najveća podrška Vladi

Premijer Zoran Milanović, pokazuje Crobarometar, pozitivac je i to s velikom potporom građana od 73 posto. Vlast i poduzete mjere, čini se, priskrbile su mu dodatne bodove, i to posebice među HDZ-ovim biračima, koji su mu poklonili povjerenje, i to njih 45 posto. Očekivano, 95 posto birača koalicije je uza svog premijera. Jadranka Kosor, bivša premijerka, trenutačno, pak, ima 32 posto potpore ispitanika. Ipak, predsjednik Ivo Josipović je i dalje najpopularniji političar u Hrvatskoj s 88 posto podrške građana, pokazuje istraživanje.

Tako bi predsjednik dobio ocjenu 4, a Vlada i Sabor 3. Siječanj, prvi mjesec na vlasti, SDP završava s potporom od 34 posto birača, što je i najveća podrška koju je osvojio u godinu dana, s time da se posljednja tri mjeseca kreće uzlaznom putanjom. HDZ, gubitnička stranka, ima stabilnu potporu 20 posto birača već nekoliko mjeseci. Laburisti su na trećemu mjestu omiljenih stranaka sa 6,8 posto podrške.

HNS pak ima 4,5 posto podrške građana, što je i jedan od najlošijih rezultata zadnjih mjeseci. HDSSB ima potporu od 3,3 posto, HSS uspio je ostvariti potporu od 3,2 posto birača, Nezavisna lista Ivana Grubišića od 3,1 posto, a Ruža Tomašić uživa potporu od 2,6 posto građana. HSP podupire 2,5 posto birača. IDS ima 1,8 posto podrške birača. HSLS sada ima 1,7 posto, HSU 1,6 posto, a BUZ 1,3-postotnu podršku birača. Keruma podupire 0,6 posto, a SDSS 0,2 posto građana. Za ostale stranke glasovalo bi 2,3 posto birača. Neodlučnih je 10,6 posto.

Komentara 816

OB
-obrisani-
22:14 28.01.2012.

josipovic i milanovic su novi mirko i slavko medu antifasitima i kamocedosima

BA
BAB71
13:06 29.01.2012.

Od ovog naslova je istina samo da milanovic uziva.

ZD
Zdravorazumski
13:49 29.01.2012.

LAŽ!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije