Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ujedinjeni narodi

Milanović u New Yorku ponovno u društvu s Obamom

milanović, obama, nato
REUTERS/PIXSELL
24.09.2012.
u 07:41

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić prvi puta će se sastati s kolegom iz Srbije Ivanom Mrkićem

Obraćanjem sudionicima sastanka na visokoj razini o vladavini prava na temu “Mirno rješavanje sukoba. Uloga Međunarodnog suda pravde i Stalnog arbitražnog suda” hrvatski premijer Zoran Milanović danas počinje petodnevni službeni boravak u New Yorku, gdje će sudjelovati u radu 67. opće skupštine Ujedinjenih naroda. Uz bilateralne susrete večeras će sa suprugom Sanjom Musić Milanović biti i na primanju koje u povodu otvaranja nove sezone Opće skupštine za šefove izaslanstva priređuju američki predsjednik Barack Obama i prva dama Michelle.

Drugi susret s Obamom

Hrvatskom premijeru bit će to drugi susret s Obamom ove godine, nakon prvog u svibnju na zasjedanju NATO-a u Chicagu. Drugi će put susresti i glavnog tajnika Ban Ki-moona koji je u srpnju službeno posjetio Hrvatsku te od tada na East Riveru hvali ljepote Hrvatske. Sutra će Milanović sudjelovati na sastanku na visokoj razini o izgradnji mira, a njegovo obraćanje na Općoj skupštini UN-a je u petak.

Premijer će se susresti i s hrvatskim iseljeništvom. Sutra će u Misiji RH pri UN-u u New Yorku razgovarati s predstavnicima iseljeničkih udruga, poslovnim ljudima koji žele ulagati u Hrvatsku, a u četvrtak odlazi u Pittsburgh, gdje će posjetiti sjedište Hrvatske bratske zajednice.

Sastanak Pusić – Clinton

Domaćin će mu biti Bernard Luketich, predsjednik zajednice čijih 60 tisuća članova posjeduje 400 milijuna dolara vrijednosti osiguravajućeg društva. Milanović će imati prigodu pokušati motivirati iseljenike, koji godišnje u Hrvatsku pošalju 1,4 milijarde dolara, da investiraju u domovinu.

U radu Skupštine UN-a sudjeluje i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić. Njen je program ispunjen brojnim bilateralnim susretima i sastancima na ministarskoj razini. Pozvana je i na primanje kod Obame i Ban Ki-moona, a razgovarat će i s Hillary Clinton te visokim predstavnicima Europske unije. Potvrđeno je da će se Pusić u New Yorku danas sastati i sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Ivanom Mrkićem.

Komentara 51

DU
Deleted user
08:12 24.09.2012.

Trebao bi američanima ispričati priču o teškoćama vladanja jer „ Hrvatska nacija je nevjerojatan paradoks i to nije lako držati zajedno“

LO
lorens
08:12 24.09.2012.

Nevjerojatno kako vlast mijenja čovjeka.Ovakav stav Milanović nije imao kad je bio oporba.Sad je zauzeo gart kao George Bush.Revolveraški,kao da ima dva pištolja sa strane.

OB
-obrisani-
07:54 24.09.2012.

vidi zoki.....treba nam ljudi za avganistan....a biće još nekih novih radnih mesta jako volim vas čehe.....oduvek sam imao želju doći kod vas eto...prvom prilokom kad budem išao za južnu ameriku...obećavam da ću doći vozdra...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije