Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer u americi

Milanović: U Hrvatskoj se često čuju gusle, a onda pucaju kubure

Zoran Milanović (1)
Foto: Jadranka Jureško Kero
1/5
28.09.2012.
u 08:18

U Pittsburgh nisam došao da bih iseljenike pozvao da se vrate u Hrvatsku sa svojim novcem jer tu su priču čuli već puno puta, kazao je Milanović

Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović u četvrtak navečer po američkom vremenu posjetio je grad Pittsburgh gdje se sastao s članovima Hrvatske bratske zajednice, najstarije hrvatske udruge u Sjedinjenim Državama, osnovane 1894. godine. Milanovića koji je bio u pratnji supruge Sanje, veleposlanika RH u Washingtonu Joška Pare i hrvatskih diplomata u Americi ugostio je Bernard Luketich, dugogodišnji predsjednik Hrvatske bratske zajednice.

– Čestitam vam na čuvanju i promociji hrvatske kulture i naslijeđa. Hrvatska je mala država sa samo četiri i pol milijuna stanovnika i zbog toga se mora profilirati i pronaći svoje jake strane i prednosti. U Pittsburgh nisam došao da bih iseljenike pozvao da se vrate u Hrvatsku sa svojim novcem jer tu su priču čuli već puno puta. Neću vam ovdje govoriti o politici i političkoj opredijeljenosti moje vlade jer nisam došao po vaše glasove. I to predstavlja određenu razliku između nas i svih drugih koje poštujem, no kad putujem u inozemstvo, ovamo ili u Bosnu i Hercegovinu, jer i to je inozemstvo, ne dolazim po glasove. Dolazim razgovarati, u BiH dolazimo pomoći, vi ovdje ne trebate pomoć, znate sve što treba. Čestitam vam još jednom – rekao je premijer Milanović.

Znajući da je Hrvatska bratska zajednica posebno poznata po njegovanju kulture i hrvatske tradicije s naglaskom na tradicionalne grupe s tamburicama s kojima su česti gosti i u domovini, premijer Milanović stoga je rekao "da su veze s Hrvatskom neprekinute upravo i kroz taj instrument.".

– U Hrvatskoj se često čuju gusle, a onda pucaju kubure. Tamo gdje je tamburica, tamo je mirno, umjereno –  zaključio je Milanović koji se u petak ujutro vraća u New York gdje će u poslijepodnevnim satima, prije povratka u Zagreb, održati govor pred Općom skupštinom Ujedinjenih naroda. Bernard Luketich zahvalio je hrvatskom
premijeru na posjetu i pokazao mu muzej Hrvatske bratske zajednice te predstavio svoje suradnike i djelovanje te udruge.

Ključne riječi

Komentara 33

OB
-obrisani-
09:05 28.09.2012.

hahaha, pa nisu ludi da se vraćaju.

Avatar flegmatik
flegmatik
09:34 28.09.2012.

U Pittsburgh nisam došao da bih iseljenike pozvao da se vrate u Hrvatsku sa svojim novcem jer tu su priču čuli već puno puta. --------------------------------------------------------------------- Ne treba nama novac od iseljenika - eto samo sto nismo prikopcani na EU fondove.

SS
..smijmo se..
08:48 28.09.2012.

'Nisam došao po glasove i neću vam govoriti da se vratite u RH' ---------------------------- Još jedan vic, ljudi bi išli u Ameriku, a ne u Hrvatsku, . ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije