Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za Bloomberg

Milanović: Trebamo nova radna mjesta, prekinuti zaduživanje...

\'Zoran Milanovic, the leader of the top opposition party, the Social Democrats sits in the Croatian parliament during a debate on a no-confidence motion his party submitted against the ruling centre-
30.08.2011.
u 18:57

Milanović je istaknuo da su nam potrebne nove tehnologije i kompanije utemeljene na znanju.

Izlazak iz krize može se postići zadržavanjem državne potrošnje na oko 120 milijardi kuna, prekidom državnog zaduživanja, otvaranjem radnih mjesta i privlačenjem investitora – rekao je čelnik SDP-a Zoran Milanović za Bloomberg. Istaknuo je da su nam potrebne nove tehnologije i kompanije utemeljene na znanju.

– Da bismo to postigli, moramo smanjiti birokraciju i stvoriti ugodnu poslovnu klimu, ali i istodobno zadržati socijalnu ravnotežu i sklad – rekao je.

Kazao je i da Hrvatska ne može ući u eurozonu u idućih nekoliko godina, ali da i nakon toga “mora ići polako”.

– Hrvatska se ne bi smjela žuriti s uvođenjem eura nakon ulaska u Europsku uniju, pogotovu dok traju rasprave o spašavanju država eurozone koje su se našle pred bankrotom, a zbog kojih slabi privlačnost te valute – izjavio je Milanović.

Dodao je da se Hrvatska do tada, nakon dvije godine recesije, treba usredotočiti na jačanje ekonomije.

Milanović je rekao i da bi strateške kompanije, poput nacionalne elektroprivredne mreže i sličnih, trebale ostati u državnim rukama.

Ključne riječi

Komentara 41

NE
neverane
19:09 30.08.2011.

Trebamo nova radna mjesta,tehnologije...brlj,prd,smrd,blabla........i eto me opet u opoziciji.

Avatar Idler 3
Idler 3
19:11 30.08.2011.

Cane....znamo mi što nam treba al tvoj posel je naći načina \"KAKO\" sve to i dobiti. Inače sviđa mi se tvoja originalnost, kak ono ide - 200 000 novih radnih mjestaaa, revizija pretvorbeee....

UN
unbekant
15:09 31.08.2011.

Milanovicu svaka cast vidi se da si najpametniji Hrvatski politicar,samo nastavi ja glasam za tebe........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije