Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIVANJE BISTE

Milanović: Stipetić je bio junak. Nije bio tretiran džentlmenski, sprašen je u mirovinu nekorektno

Ogulin: Predsjednik RH Zoran Milanović položio vijenac poginulim braniteljima
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/7
11.03.2023.
u 12:16

Petar Stipetić bio je stožerni general za vrijeme Domovinskog rata, a u Ogulinu je danas otkrivena njegova bista

U Ogulinu se danas otkrila bista stožernog generala Petra Stipetića. Ovom prilikom, predsjednik Zoran Milanović zapalio je svijeću i položio vijenac ispred spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata. Nakon svečanog otkrivanja spomenika, predsjednik je održao prigodno obraćanje na Trgu Petra Stipetića.

Zahvalio je svima koji su omogućili postavljanje biste. - Među hrvatskim junacima bio je i Petar Stipetić, skroman i nenametljiv čovjek. Bio je poseban, zračio je posebnom energijom. Znao je biti drzak, znao se zamjeriti, iako toga nije bio ni svjestan. Bio je važan čovjek tijekom cijelog rata- kazao je Milanović, a prenosi HRT.

11.03.2023, Ogulin - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanovic polozio je vijenac i zapalio svijecu ispred spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata. Mladen Kruljac Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija

Istaknuo je da je Petar Stipetić imao i pobjede i poraze i učio je iz toga. - Nije bio tretiran džentlmenski, sprašen je u mirovinu nekorektno, preko noći, po meni nezakonito, smatra predsjednik.

VIDEO Milanović o Ukrajini: 'Svjedok sam vremena, i to najkompetentniji svjedok'

Komentara 8

GA
Gajger
14:14 11.03.2023.

Gotovina, Ćosić, Krstičević, Kapular, Filipović, Domazet i Norac su tretirani džentlmenski i sprašeni u mirovinu korektno ?

Avatar Bongozg
Bongozg
14:24 11.03.2023.

Stipetic je umirovljen 2002. godine za vrijeme vlade SDPa, pa ne znam kome ovaj (ne zasluzuje da ga se zove predsjednikom) to spocitava. Uostalom, Stipetic je rodjen 1937. god, te je umirovljen sa 65 god, znaci puna starosna mirovina

Avatar MrM
MrM
17:43 11.03.2023.

A što je s Praljakom i Merčepom? Sramota ove države kako su postupili prema njima i drugima koji su dale sve da bi ovi političari mogli sebi uzeti sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije