Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILI SE I IZ STRANKE

Je li Milanović u sukobu interesa zbog osnivanja tvrtke?

Zoran Milanović
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/6
14.11.2016.
u 17:15

Milanović je jedini osnivač, a tvrtka je osnovana prošlog ponedjeljka s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna

Sredinom listopada Zoran Milanović bio je s Brankom Grčićem u Tirani gdje su se sastali i s albanskim premijerom i čelnikom Socijalističke partije Albanije Edijem Ramom, ali i s još nekim albanskim političarima. 

Milanović je u Tirani provjeravao jesu li zainteresirani za savjete koje bi im on mogao dati s obzirom na to da se u Albaniji iduće godine i parlamentarni izbori. Albanija također ima status zemlje kandidata za ulazak u Europsku uniju, no još nije otvorila pregovore. Milanovićevo iskustvo tu bi im moglo pomoći, a da se Milanović planira baviti konzultantskim poslovima, otkriva i tvrtka koju je osnovao prošlog ponedjeljka.

Radi se o društvu s ograničenom odgovornošću pod nazivom EuroAlba Advisory, a bavi se "savjetovanjem u vezi s upravljanjem".

Milanović je jedini osnivač, a tvrtka je osnovana prošlog ponedjeljka s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna.

SDP: O svemu će pravovremeno i sukladno zakonu biti obaviješteno Povjerenstvo

Iz SDP-a su priopćili da će o osnivanju tvrtke Zorana Milanovića pravovremeno i sukladno Zakonu obavijestiti i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

– Vezano za medijske upite o osnivanju tvrtke predsjednika Socijaldemokratske partije Hrvatske, Zorana Milanovića, obavještavamo vas da je društvo s ograničenom odgovornošću osnovano i registrirano na Trgovačkom sudu u Zagrebu, te da su sva upravljačka prava i udjeli u kapitalu i prije upisa društva u sudski registar prenesena na povjerenika, odnosno odvjetničko društvo prema članku 16. Zakona o sukobu interesa.  O svemu će pravovremeno i sukladno Zakonu biti obaviješteno i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa – stoji u priopćenju SDP-a.

>> Konzultanti u Albaniji: Milanović i Grčić ponudili savjetovanje premijeru Rami

Komentara 28

Avatar juricamesko
juricamesko
14:45 14.11.2016.

blago svima onima koje će on savjetovati.hoće li uključiti Grčića za EU fondove i Jakovinu za poljoprivredu te Marasa za malo i srednje poduzetništvo.ekipa snova.

MT
mladen.turcic
14:04 14.11.2016.

pa ja ću riknut,,,a i oni koji će koristiti njegove usluge

DE
derin
15:13 14.11.2016.

Milanoviću, "hvala" ti za naknadu za struju. Hrvatski građani. Hoće li dorh konačno početi istraživati ovog čovjeka. Naknada, protuzakonita prodaja CO-a, migovi, predstecajne nagodbe, jakovinini fondovi, Zagreb tower...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije