Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporni porez

Milanović s HNS-ovcima na sastanku pomirenja

'16.02.2012., Zagreb - U Banskim dvorima danas je odrzana redovita sjednica Vlade RH. Zoran Milanovic, Slavko Linic, Radimir Cacic.   Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
Autori: Marko Špoljar, Marko Biočina
29.11.2012.
u 11:43

U HNS-u se nadaju da će se V. Pusić i Vrdoljak dogovoriti s premijerom da se porez na imovinu odgodi dok BDP ne poraste 2 posto

– Milanović i Čačić u stalnom su kontaktu i nikakvih problema u koaliciji nema, osim Slavka Linića. Linić se izletio s prijedlogom zakona o porezu na nekretnine i sada će se to morati “popeglati” – rekao nam je jedan od glavnih operativaca u HNS-u.

A i taj bi se problem trebao riješiti za nekoliko dana jer su haenesovci sa Zoranom Milanovićem dogovorili sastanak pomirenja.

Grčićev dolazak

– Vesna Pusić i Ivan Vrdoljak sastat će se sa Zoranom Milanovićem. Jedina tema razgovora bit će porez na nekretnine. Drugih problema nemamo. Može se očekivati da ćemo dogovoriti odgodu uvođenja poreza dok se gospodarstvo ne oporavi, dok rast BDP-a ne bude barem dva posto. Dotad ćemo lako dogovoriti i sve detalje novog poreza jer sadašnji prijedlog ima nekoliko rupa – rekao je naš sugovornik.

U HNS-u smatraju da će bezbolno proći i dolazak SDP-ova potpredsjednika Vlade Branka Grčića na mjesto koordinatora za gospodarstvo, koje je upražnjeno odlaskom Radimira Čačića iz Banskih dvora.

– Grčić će sada raditi sve ono što je radio Čačić, osim energetskog sektora, koji će biti u nadležnosti ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka. Grčić i Čačić dosad su dobro surađivali, a ne vidim nijedan razlog zašto suradnja između Grčića i Vrdoljaka ne bi bila takva. Obojica su nekonfliktne osobe – procjenjuju u HNS-u. Jedino za što kažu da “nema pomoći” jest eventualni prestanak medijskog rata pojedinih esdepeovaca protiv Čačića i HNS-a.

– Druga linija esdepeovaca iz Vlade cijelo nas vrijeme napada. Milanović sve to vidi, ali se pravi grbav – kaže naš sugovornik.

Neki esdepeovci nezadovoljni su Čačićevim radom, ali i zaštitom koju šef HNS-a uživa kod Milanovića, ali se ne usude to reći javno.

U HNS-u, pak, tvrde da će lokalni izbori dokazati jedinstvo njihove koalicije sa SDP-om.

– Priče o nekakvim potresima u koaliciji u najmanju su ruku smiješne. Zar bi dvije stranke koje razmišljaju o prekidu suradnje na državnoj razini istodobno ulazile u predizborne koalicije za lokalne izbore? A prva takva jučer je potpisana u Sisku. Tijekom sljedećih tjedana dogovorit će se i u ostalim sredinama, pa i u Zagrebu. Dakle, SDP i HNS su u dobrim odnosima, stranke su suglasne u svim ključnim pitanjima u zemlji, idu zajedno i na lokalne izbore. Pojedinih nesuglasica i razlika u mišljenjima uvijek će biti, no svatko iole ozbiljan vidi da nema nikakve šanse da dođe do raspada koalicije – kaže osoba bliska vrhu Hrvatske narodne stranke na medijska nagađanja kako je vladajuća koalicija uzdrmana svađama dvaju njezinih glavnih članova.

Pobjeda u Ivanić Gradu

No, iz HNS-a se ipak čuju i glasovi da im SDP želi napraviti ono što su za prve koalicijske Vlade napravili HSLS-u.

Narodnjaci im poručuju da im to neće poći za rukom i kažu da ih kolege iz SDP-a previše podcjenjuju kad je posrijedi rejting HNS-a. Svoje tvrdnje potkrepljuju rezultatom netom održanih izbora u Ivanić Gradu, gdje je na izborima za Vijeća mjesnih odbora koalicija HNS-HSU osvojila 35,6 posto glasova, a SDP zajedno s HSLS-om i Strankom umirovljenika samo 28,8 posto glasova.

>> \'Nema nesuglasica o porezu na nekretnine između SDP-a i HNS-a\'

Komentara 11

Avatar puky
puky
14:52 29.11.2012.

... a hoće li na sastanku piti onaj kukurdžija koji je tako civilizacijski upitao linića o vesni pusić ? ... o ničem se ovdje drugome ne radi već oo tome da je HNS počeo gubit tlo pod nogama pa se bez obzira na dignitet liže sa ne mogu baš kazati gorima od njih ... prvo sheru a onda to poližu - tako ja to vidim i kod jednih i kod drugih ... baš me zanima kako će napraviti dvije potpuno suprotne stvari koja jedna drugu isključuje - ove godine sakupiti od poreza na nekretnine 2 milijarde kuna i odgoditi primjenu poreza za bolja 2 godine ?!?! ... strava ...

PP
Peter Petrovic
15:15 29.11.2012.

ako izgovorite rijec :kriza morate napomenuti ko je taj sto osjeca tu po vama krizu. vi zasigurno je ne osjecate. jer kako god je stanje vas sigurno ne pogada, i dole linic!

SS
SZ Saar
12:44 29.11.2012.

Sto ovaj ubojica radi jos ovdje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije