Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sessa mu uručio Izvješće

Milanović: Povjerenje u izborni proces mora biti čisto, bistro kao gorski potok

Zoran Milanović
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/10
20.01.2020.
u 11:12

Čast mi je i zadovoljstvo što vam mogu predati izvješće, ovo je samo mali papir iza kojeg stoji rad oko 70.000 ljudi, kazao je Sessa

Novi predsjednik Zoran Milanović na Pantovčaku u vili Prekrižje primio je predsjednika Državnog izbornog povjerenstva Đuru Sessu koji mu je uručio Izvješće o konačnim rezultatima izbora za predsjednika Republike Hrvatske. Sessa je Milanoviću još jednom čestitao. 

"Čast mi je i zadovoljstvo što vam mogu predati izvješće, ovo je samo mali papir iza kojeg stoji rad oko 70.000 ljudi koji su predano i savjesno odradili još jedne izbore", kazao je Sessa. 

"Četiri tjedna traje mi prehlada. Hvala na trudu i radu i ovo što ste rekli je po meni jako važno, povjerenje u izborni proces mora biti čisto, bistro kao gorski potok, neokrnjeno, što je Hrvatska postigla u zadnjih 20 godina i ja se ne sjećam kada je ishod velikih izbora bio doveden u pitanje od poražene strane. Dosta je prigovora na izborni sustav i bit će ih uvijek. Naš je testiran laboratorijski i u praksi. Traje 20 godina, jedno je način izbora kao izborni model, a ovo drugo je kontrola izbora. Sjajno je da se u 9 sati navečer znalo tko je dobio izbore. Tko god da je dobio, a ovaj put sam dobio ja. Dobro je jednostavno za legitimitet i poštovanje izbornog procesa, a to imamo. Hvala vam", kazao je Milanović.

Video: Novi predsjednik RH Zoran Milanović obratio se medijima

Ključne riječi

Komentara 25

DI
dirižabl
12:44 20.01.2020.

Svaki put kad ovog snime prije 12, trlja krmeljave oci....iducih pet godina hranjenje paunova na Pantovcaku

DU
Deleted user
11:57 20.01.2020.

Mene zanima da li će i unuk od Sesse biti sudac? Obiteljski je to posao, sa koljena na koljeno se prenosi!

SS
simpatican.simpa
11:51 20.01.2020.

Da li Milanović planira što poduzeti da vjerujemo u pravnu državu s obzirom da mu je čestitku s izbora donio glavna osoba zbog kojeg 90% Hrvata ne vjeruje u pravnu državu !?! Milanović ima jednu zanimljivu ovlast i nadređeni muu je, a to je da imenuje i smjenjuje predsjednika Vrhovnog suda. To bi bio prvi kamenčić u nizu da se počnije čistiti, zbrinjavati pravosudni otpad koji dnevno i dugi niz godina (30) ugrožava zrak u lijepoj našoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije