Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIČKA IGRA

Karamarko: 'Milanović plaća PR, a mi savjete za borbu protiv krize!'

karamarko
Foto: HDZ
1/2
30.01.2015.
u 08:15

HDZ: Premijer i Josipović bili su ti koji su ideološkim temama prikrivali nemoć

U vrhu HDZ-a Milanovićevu taktiku za opstanak na vlasti Vlade i SDP-a koja se temelji na savjetima američkog konzultanta Alexa Brauna dočekali su s podsmijehom.

Ostavi se klevetanja

Pitaju se zašto baca novac na američkog stručnjaka da bi ga on savjetovao da se napokon mora uhvatiti gospodarskih problema, dakle svog posla, a ostaviti se klevetanja HDZ-a. Sugovornik iz vrha stranke sažeo je poruku premijeru: HDZ kao opozicija plaća ugledni njemački IFO institut koji surađuje u izradi gospodarskog programa radi izlaska iz krize, a SDP plaća PR-ovce ne bi li se održao na vlasti. Takvu je poruku gostujući na televiziji poslao i Ivan Domagoj Milošević, jedan od HDZ-ovih ekonomista i saborski zastupnik. Kada je riječ o tome da se Milanović više neće dati upecati na ideološke teme koje nameće HDZ, naš izvor iz vrha stranke odgovara da su upravo Zoran Milanović i Ivo Josipović bili ti koji su od početka mandata plasirali takve teme kako bi prikrili svoju nemoć.

– Sada, uoči parlamentarnih izbora, SDP tobože preuzima neki novi smjer. I sada su se sjetili da više neće napadati HDZ kao kriminalnu organizaciju, to je sve samo dokaz njihove otpočetka loše PR taktike – rekao je naš sugovornik. A tko je kriminalna organizacija, nastavio je, pokazat će vrijeme. Aludirao je time i na mnoge afere koje su se dogodile SDP-u, stranci koja je došla na vlast upravo nošena euforijom o poštenoj i nepotkupljivoj stranačkoj organizaciji.

I dok se u HDZ-u hvale kako oni cijelo vrijeme rade na svom gospodarskom programu, koji se u javnosti već dugo čeka, on vjerojatno neće biti predstavljen do ljeta. HDZ, naime, 1. ožujka organizira u Zagrebu veliki gospodarski forum na kojem će, kako nam kažu u toj stranci, otvoriti priču o svom gospodarskom programu. Iako su mediji neprestano propitkivali HDZ o programu koji će ponuditi za spas Hrvatske, u toj su se stranci više puta čudili zašto se ti odgovori ne traže od lijeve koalicije na vlasti. Proljetos je HDZ već imao gospodarski forum na kojem je predstavio natruhe svog agospodarskog programa, a kako se približavaju parlamentarni izbori polako sve više otvara karte. Nakon pobjede HDZ-ove kandidatkinje na predsjedničkim izborima, stranka se potpuno okrenula pripremama za parlamentarne izbore. Uskoro će odrediti i koordinatore po izbornim jedinicama koji će biti zaduženi za stranačke aktivnosti, organizaciju i kampanju.

Dosta prošlosti

Iako je lijeva koalicija u kampanji za predsjedničke izbore žestoko udarala po HDZ-u kao kriminalnoj organizaciji i podsjećala birače da je riječ o stranci koja je nepravomoćno osuđena za izvlačenje novca iz državnih tvrtki, sada posve mijenja taktiku. I u samoj kampanji pokazalo se da je ljudima dosta vraćanja u prošlost, koliko god ona bila recentna, i da jednostavno traže rješenja za sve veće financijske i gospodarske probleme. Karamarko i Milanović morat će se “potući” na gospodarskim temama, iako su obojica na tome području “tanki”. Pitanje je čiji će “Amerikanac”, jer se i HDZ služi savjetima nekog američkog stručnjaka, osmisliti bolju strategiju i bolje pripremiti svog klijenta za izborni ring.

Komentara 73

DU
Deleted user
08:27 30.01.2015.

Mislim da bi ovaj puta moglo nesto biti. HDZ zna da im je to zadnja prilika pokazati da li i sto znaju i mogu. IFO je ozbiljan institut koji ima dobre referncije. Daj Boze da uspiju - za dobrobit sviju nas!

Avatar morski
morski
08:48 30.01.2015.

HDZ je uvijek imao sposobnije ministre od SDP-a i HNS-a u svojim Vladama. Iako su neki od njih bili "previše sposobni" pa su završili iza rešetaka.

ZI
Zir
08:43 30.01.2015.

Mlad, visok, plavih ociju, pametan, govori i ruski,zaljubljen u sebe, kolerik, slika i prilika dr. Ive, tko je taj?? drug Zoki!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije